Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe „Regele dinozaurilor”, vândut la licitație pe o sumă uriașă. Scheletul lui Stan, una dintre cele mai complete fosile de T.Rex găsite vreodată (VIDEO)

„Regele dinozaurilor”, vândut la licitație pe o sumă uriașă. Scheletul lui Stan, una dintre cele mai complete fosile de T.Rex găsite vreodată (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 07 Oct 2020, 19:37
„Regele dinozaurilor”, vândut la licitație pe o sumă uriașă. Scheletul lui Stan, una dintre cele mai complete fosile de T.Rex găsite vreodată (VIDEO) Captură Video - Christie`s / Facebook Externe

Scheletul unui dinozaur T.Rex botezat Stan a fost vândut la o licitație Christie`s cu 32 de milioane de dolari, de patru ori mai mult decât suma estimată inițial. Pragul de opt milioane de dolari a fost depășit după doar două minute de la deschiderea licitației. Câștigătorul este o persoană rămasă anonimă.

 

Scheletul dinozaurului Stan, una dintre cele mai bine conservate fosile de T.Rex descoperite până acum

 

Descoperit în 1987, acest schelet reprezintă una dintre cele mai bine conservate și mai mari fosile de T.Rex găsite vreodată. Dinozaurul avea opt tone, 12 metri lungime și patru înălțime. T.Rex-ul prezenta leziuni craniene pe care se poate să le fi dobândit în lupta cu alți dinozauri.

Primul dintre oase a fost descoperit în 1987 de către către Stan Sacrison, un paleontolog amator, în Hell Creek, o zonă care se întinde pe arii din patru state americane. Restul au fost găsite pe parcurs, până în 1992. Abia atunci paleontologii au realizat cu adevărat cât de importantă a fost descoperirea lui Stan Sacrison.

A fost nevoie de mai mult de 30.000 de ore de muncă pentru ca scheletul să fie scos la lumină și refăcut. 

Vreme de 20 de ani, Stan a fost subiect de studiu la Black Hills Institute din Dakota de Sud.

 

Scheletul dinozaurului Stan, vândut cu 32 de milioane de dolari la o licitație

 LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

Acum, el a fost vândut la o licitaţie Christie`s și s-a bucurat de un succes major. Licitația a pornit de la 8 milioane dar, până la urmă, a fost vândut cu 32 de milioane de dolari.

„Regele dinozaurilor”, vândut la licitație pe o sumă uriașă. Scheletul lui Stan, una dintre cele mai complete fosile de T.Rex găsite vreodată

Stan este una dintre cele aproximativ 50 de fosile de acest fel descoperite vreodată. Este și una dintre cele mai complete fosile de T.Rex găsite până acum, cu 188 de oase și cu dinți de peste 11 centimetri lungime. 

Ultima fosilă de T.Rex vândută la licitație a fost „Sue”, găsită în Dakota de Sud, care s-a vândut cu 8,36 milioane de dolari în 1997. Un consorțiu care a inclus McDonald’s și Walt Disney World Resort a cumpărat fosila și a donat-o Muzeului de Istorie Naturală din Chicago.
 

Citeşte mai multe despre:   fosila dinozaur,   dinozaurul Stan,   tiranozaur,   dinozauri,   fosila dinozaur vanduta