Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Renate Weber: În UE s-au încercat sancțiuni destul de blânde și parțiale la adresa Rusiei

Renate Weber: În UE s-au încercat sancțiuni destul de blânde și parțiale la adresa Rusiei

Un articol de: - 25 Apr 2014, 15:12
Foto: gds.ro Externe

Europarlamentarul liberal Renate Weber acuză faptul că Uniunea Europeană se comportă prea blând la adresa Rusiei și spune că este necesară o singură voce și o abordare mai dură.

"În primul rând, Bruxelles-ul nu vorbeşte cu o singură voce şi în al doilea rând, diferite instituţii din Uniunea Europeană, prin reprezentanţii lor folosesc într-adevăr abordări diferite, de la foarte blânde la blânde, dar nimic nu merge mai departe de-atât. Ar putea să existe și alte forme de sancțiune, dar pentru asta ne-ar trebui ca toate statele să aibă aceeași abordare, în vreme ce în realitate în Uniunea Europeană s-au încercat abordări destul de blânde și parțiale, în funcție de interesele pe care fiecare țară le are și când spun interese mă gândesc foarte mult în funcție de dependența de gazul rusesc pe care fiecare țară o are”, a declarat europarlamentarul pentru RFI.

Weber deplânge faptul că UE nu vorbește pe o singură voce în cazul Rusiei.

"Mie mi s-a părut că nu s-a vorbit într-un limbaj comun. Statele Unite au avut o abordare ceva mai dură, Uniunea Europeană, mult mai blândă. În cadrul Uniunii Europene, aţi văzut şi dvs., Martin Schulz, care încă este preşedintele Parlamentului European şi e candidat la preşedinţia Comisiei Europene era chiar şi mai blând atunci când se adresa Rusiei şi când se gândea la ce ar trebui să facă Uniunea Europeană. Practic, Martin Schulz a mângâiat cumva pe creştet politica Rusiei, ceea ce mi se pare că transmite exact un mesaj contrar celui gândit iniţial la nivelul Uniunii Europene", a continuat deputatul european.

Renate Weber spune că Rusia ”vrea să joace tare și să demonstreze că nu-i pasă de nimic”.
Rusia este ferm hotărâtă să ne demonstreze că ea-şi apără interesele cu orice preţ, interesele aşa cum le defineşte ea însăşi, bineînţeles", conchide europarlamentarul.

Citeşte mai multe despre:   UE,   Rusia,   sanctiuni
 
Loading...