Acuzat de un furt de proporții și un asasinat la comandă, Renato Usatîi a fost reținut în vama Sculeni, în timp ce era aclamat de susținători / UPDATE: Procurorii au anulat mandatul de arestare (VIDEO)

Acuzat de un furt de proporții și un asasinat la comandă, Renato Usatîi a fost reținut în vama Sculeni, în timp ce era aclamat de susținători / UPDATE: Procurorii au anulat mandatul de arestare (VIDEO)
Foto: captură Video / Renato Usatîi / Facebook

UPDATE: Procurorii au anulat mandatul de arestare pe numele lui Renato Usatîi. Cercetările, totuși, vor continua, iar el trebuie să se prezinte la audieri de câte ori i se cere, notează tv8.md.

”Nu am interdicție de a părăsi țara, este doar o măsură, luată la solicitarea avocatului mei care a scris că Republica Moldova a fost declarată stat capturat. Eu aveam o vizită programată la doctor în Germania, e care am întrerupt-o. Au spus că la orice chemare va trebui să mă prezent”, a spus Usatîi.

Renato Usatîi a fost reținut în punctul vamal Sculeni, la întoarcerea în Republica Moldova. Acolo s-au aflat și mai mulțisusținători, care l-au aclamat. În timp ce se afla în mașina poliției, el le-a vorbit printr-un megafon și i-a îndemnat să-l urmeze la sediul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale din Chișinău, transmite radiochișinău.ro.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Usatîi este acuzat de procurorii de la Chișinău că l-ar fi deposedat pe bancherul rus Gherman Gorbunțov de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank, și ar fi comandat asasinarea lui.

Când încă se afla pe teritoriul României, liderul „Partidului Nostru” a anunțat că se întoarce la Chișinău pentru a clarifica situația cu dosarele penale deschide pe numele său: ”Multe lucruri s-au schimbat deja în Republica Moldova. Ne îndreptăm spre Chișinău, înțelegem că vom avea o discuție cu forțele de ordine când voi ajunge pe teritoriul Republicii Moldova. Eu mă întorc pașnic”.

Pe 24 octombrie 2016, judecătoria sectorului Centru a emis un mandat de arestare pe numele său, în timp ce el se afla la Moscova.

Urmăriți B1TV.ro și pe