Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Reportaj BBC despre hoții români: „Suntem nişte hoţi de buzunare foarte buni. Ne ducem la Londra anul acesta”

Reportaj BBC despre hoții români: „Suntem nişte hoţi de buzunare foarte buni. Ne ducem la Londra anul acesta”

Nu doar sportivii se pregătesc pentru Olimpadă, ci şi hoţii de buzunare. Acest lucru l-au dovedit şi jurnaliştii britanici ai postului BBC, care au urmărit timp de mai multe zile un grup de hoţi români despre spun ironic că ţintesc...aurul olimpic.

Jocurile Olimpice, care se desfăşoară în acest an la Londra, reprezintă o atracţie greu de învins pentru hoţi iar autorităţile din Regat sunt conştiente de acest lucru. Au luat toate măsurile necesare pentru protejarea locuitorilor şi în special a turiştilor. Scotland Yard-ul a intrat deja în stare de alertă după ce a primit informaţii că mai multe grupări din America de Sud şi Europa de Est, inclusiv România, plănuiesc un număr impresionant de jafuri.

De aceea, o echipă de jurnalişti ai postului britanic BBC s-au deplasat la Barcelona, acolo unde este cartierul general al unei grupări de hoţi de buzunare din România. Reporterul aminteşte ironic că tinerii ţintesc... aurul olimpic.

Johnny, Mario şi Danny sunt numai trei dintre membrii acestui grup care se pregăteşte intens pentru Olimpiadă. Aceştia le-au spus jurnaliştilor că se documentează pe internet şi analizează imaginile din marile centre comericale din jurul Satului Olimpic, au învăţat rutele autobuzelor şi traseul liniilor de metrou şi au pus la punct chiar o serie de planuri de urgenţă. Chiar şi aşa, cei trei recunosc că au un talent special.

„Suntem nişte hoţi de buzunare foarte buni. Ne ducem la Londra anul acesta”, spun românii.

Şi pentru a dovedi că într-adevăr pot fura orice, au acceptat să îi arate reporterului exact cum acţionează şi ce presupune schema Ronaldinho.

„Au acceptat să îmi arate cât sunt de pricepuţi. O infracţiune care durează o secundă, dar care necesită ani de perfecţionare. În acest caz, Johnny este cel care distrage atenţia, în timp ce alergătorul se face nevăzut cu obiectele pe care Mario i le dă. Au botezat această tactică "Ronaldinho", după dansul pe care acesta îl execută după ce înscrie”, a explicat jurnalistul.

Uimit de agilitatea hoţilor, reporterul precizează că tinerii au ridicat la rang de artă furtul, iar pentru ei este un motiv de mândrie.


Hoții români, filmați de reporterii BBC în acțiune
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Jocurile Olimpice,   romani,   Barcelona