Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Reportaj britanic: "România: văgăună sau ţară a romantismului şi a misterului?"

Reportaj britanic: "România: văgăună sau ţară a romantismului şi a misterului?"

Un articol de: - 03 Iul 2016, 14:54
Foto: The Guardian Externe

Ziarista britanică, Carole Cadwalladr, a realizat un reportaj despre București prin care informează britanicii despre cât de mult s-a schimbat orașul în ultimii 20 de ani.

"Vestea bună, i-am spus primului român pe care l-am intervievat, este aceea că un ziar britanic vrea să publice un story despre România în care nu este vorba despre imigranţii care ne fură job-urile sau despre rromii cerşetori care vor să îşi repare dantura gratuit prin sistemul nostru de sănătate, NHS. <> mă întreabă el. Fac o pauză. Aceea că majoritatea britanicilor cred că românii vin în Marea Britanie să le fure job-urile şi să-şi rezolve problemele dentare pe cheltuiala NHS”, a spus ziarista în reportajul său pentru The Guardian, citează ZF.

De altfel, România nu beneficiză de un capital de imagine prea bun în rândul britanicilor, acest lucru este arătat și de un sondaj al jurnaliștilor de la The Guardian care arătă că țara noastră este ultima din

Uniunea Europeană în care britanicii ar vrea să locuiască. Asta cu toate că mai puțin de 1% dintre aceștia au fost vreodată în România.

Și o altă concepție greșită a britanicilor este că România este în primele 5 țări europene care trimit migranți în Marea Britanie, dar datele statistice arată că sunt mai puțin de 100.000 de români care au migrați în Regat, spre deosebire de polonezi sunt aproximativ 700.000.