Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Reprezentantul permanent al Rusiei la NATO: Reluarea cooperării cu Alianța, condiţionată de revizuirea poziţiei faţă de Rusia

Reprezentantul permanent al Rusiei la NATO: Reluarea cooperării cu Alianța, condiţionată de revizuirea poziţiei faţă de Rusia

Un articol de: - 03 Dec 2014, 17:04
Reprezentantul permanent al Rusiei la NATO: Reluarea cooperării cu Alianța, condiţionată de revizuirea poziţiei faţă de Rusia Foto: evz.ro Externe

Reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Aleksandr Gruşko, susține că ar fi inutilă convocarea Consiliului Rusia-NATO în curând, în contextul în care Alianţa refuză să coopereze cu Moscova, informează RIA Novosti.

"La ora actuală, nu văd necesitatea convocării reuniunii Consiliului Rusia-NATO, ţinând cont că NATO îşi menţine poziţia adoptată la 1 aprilie anul acesta. Însă dacă NATO îşi manifestă dorinţa de a discuta nu excludem posibilitatea unei asemenea reuniuni", a precizat Gruşko.

Reprezentantul Rusiei la NATO afirmă că reluarea cooperării este condiţionată de revizuirea de către NATO a poziţiei sale faţă de Rusia.

"Mingea este în terenul NATO. Liderii săi trebuie să înţeleagă că situaţia actuală nu răspunde nici măcar intereselor Alianţei. Mai devreme sau mai târziu, NATO va conştientiza că a se concentra pe apărarea flancului estic este o misiune care nu există decât în creierul stategilor NATO, în timp ce adevăratul interes este legat de cooperarea cu Rusia pe o gamă largă de probleme de securitate, iar fără Rusia nu poate juca nici un rol independent. Este vorba în primul rând de situaţia din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, lupta împotriva terorismului, provocările privind propagarea armelor nucleare, lupta împotriva pirateriei", a declarat Gruşko.

La începutul lui aprilie, miniştrii Apărării din statele NATO au încetat orice cooperare practică civilă şi militară din cauza poziţiei Moscovei privind conflictul din Ucraina şi a alipirii Crimeei la Rusia.

Citeşte mai multe despre:   Rusia