Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Reprezentantul Rusiei la UE: Suntem deschiși să intensificăm cooperarea cu noua Comisie Europeană

Reprezentantul Rusiei la UE: Suntem deschiși să intensificăm cooperarea cu noua Comisie Europeană

Un articol de: - 21 Oct 2014, 14:37
Reprezentantul Rusiei la UE: Suntem deschiși să intensificăm cooperarea cu noua Comisie Europeană Externe

Rusia este deschisă unei intensificări a cooperării cu noua Comisie Europeană, a declarat, în cadrul unui interviu, reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Cijov, citat de TASS.

”Suntem total deschiși unei intensificări a cooperării noastre cu CE în noua sa componență. Aș vrea să propun să nu rămânem ancorați în lozinci sau dispute cu privire la faptul dacă relațiile noastre sunt sau nu strategice, ci să ne ocupăm mai mult de conținutul lor”, a precizat Cijov.

Reprezentantul permanent al Rusiei la UE își argumentează afirmația și prin faptul că noul lider al Executivului european este luxemburghezul Jean-Claude Juncker, iar relațiile Rusiei cu Luxemburg au fost mereu unele bune. ”În noua componență a UE vor fi mai multe persoane cunoscute, inclusiv președintele ei Jean-Claude Juncker, reputat politician cu experiență, care a fost premier al Luxemburgului, inclusiv în perioada în care această țară a deținut președinția în Consiliul UE. Între Rusia și Luxemburg au existat de asemenea multe contacte pe bază bilaterală, inclusiv la cel mai înalt nivel”, a mai spus Cijov.

Cât despre noii membri ai CE, Rusia speră să poată colabora cu aceștia. ”Cu alți membri ai comisiei, inclusiv cu Înaltul reprezentant pentru politică externă și vicepreședinte, sperăm să stabilim bune contacte, pentru a găsi împreună o ieșire din această perioadă destul de negativă a relațiilor noastre”, a adăugat Cijov.

Noua echipă de comisari europeni condusă Jean-Claude Juncker își va începe activitatea din 1 noiembrie.

Citeşte mai multe despre:   Jean-Claude Juncker