Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Republica Moldova nu va depune cerere de aderare la UE în perioada preşedinţiei României. ''Să fim realiști...''

Republica Moldova nu va depune cerere de aderare la UE în perioada preşedinţiei României. ''Să fim realiști...''

Un articol de: B1.ro - 20 Oct 2018, 20:34
Republica Moldova nu va depune cerere de aderare la UE în perioada preşedinţiei României. ''Să fim realiști...'' Externe

Republica Moldova nu va înainta o cerere de aderare la Uniunea Europeană în perioada în care România va deţine preşedinţia Consiliului UE, a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, citat de radiochisinau.ro.

Candu a spus că Uniunea Europeană s-a schimbat în ultimii ani, inclusiv ca urmare a Brexit, și că se confruntă cu multe provocări. Prin urmare şi-a schimbat într-o oarecare măsură politica de acceptare a noilor membri.

"Să fim realişti că preşedinţia română de anul viitor în Uniunea Europeană va aduce unele avantaje Republicii Moldova, dar nu cererea de aderare. Aş vrea să vin cu termeni atunci când lucrurile sunt clare şi în Republica Moldova, dar şi în Uniunea Europeană, deoarece noi nu suntem extraşi cumva din realitate. Haideţi să discutăm la acest subiect după alegerile din Parlamentul European", a declarat Andrian Candu, la RTR Moldova.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   UE,   Andrian Candu