Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Republica Moldova: Maia Sandu i-a cerut premierului Ion Chicu să își dea demisia, în cadrul unei convorbiri telefonice

Republica Moldova: Maia Sandu i-a cerut premierului Ion Chicu să își dea demisia, în cadrul unei convorbiri telefonice

Un articol de: George Lupu - 04 Dec 2020, 12:16
Republica Moldova: Maia Sandu i-a cerut premierului Ion Chicu să își dea demisia, în cadrul unei convorbiri telefonice Externe

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a cerut premierului Ion Chicu să își dea demisia, în cadrul unei discuții teleffonice, potrivit unui anunț al liderului PAS.

 

Maia Sandu i-a cerut lui Ion Chicu să își prezinte demisia

 

Am avut o discuție telefonică cu Prim-ministrul Chicu. I-am spus că bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetățenii, dimpotrivă, conține scheme din care deputați corupți vor scoate bani în continuare. I-am spus că țara are nevoie de un alt parlament și de un alt guvern. Demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”, a scris ea pe pagina sa de Facebook.

În același timp, reprezentanții Guvernului au anunțat că în cadrul discuției dintre Chicu și Sandu, premierul „a solicitat respectuos” tuturor forțelor politice din Parlament să examineze minuțios proiectele bugetar-fiscale, or „este convins că președintele ales înțelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat”.

Guvernul este gata să prezinte argumente/explicații pe orice virgulă/cifră din acele proiecte în Parlament. Orice amendament al deputaților va fi examinat și avizat de Guvern, iar deputații vor decide asupra textului final al acestor legi. Premierul împărtășește pe deplin opinia Președintelui ales, că acest Parlament trebuie urgent dizolvat”, se arată într-un anunț publicat de reprezentanții Executivului.

 

Controversatul proiect care limitează atribuțiile președintelui Maia Sandu a fost votat

 

Controversatul poriect de lege din Repubublica Moldova care prevede trecerea serviciului de informații SIS din subordinea președintelui în cea a Parlamentului de la Chișinău a fost votat joi, transmite Agora.md.

Proiectul de lege a fost inițiat de partidul pro-rus al Socialiștilor, controlat de Igor Dodon, și e votat cu doar câteva zile înainte ca Maia Sandu să preia funcția de președinte al republicii. Dacă proiectul va intra în vigoare, Maia Sandu va rămâne fără o atribuție esențială a funcției de președinte.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Votul a fost extrem de strâns și a venit pe fondul protestelor din centrul Chișinăului și al îmbrâncelilor dintre politicienii pro-ruși și cei Controversatul proiect care limitează atribuțiile președintelui Maia Sandu a fost votat-occidentali din Parlament.

Un amplu protest se desfășoară în fața Parlamentului de la Chișinău, în contextul în care socialiștii lui Igor Dodon încearcă să treacă un proiect de lege care mută serviciul național de informații de sub autoritatea președintelui sub cea a Legislativului.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Maia Sandu