Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Republica Moldova: Renato Usatîi, liderul partidului exclus de la alegeri, a părăsit țara. El cere intervenţie externă şi ameninţă cu proteste: "O să aveţi ce arăta"

Republica Moldova: Renato Usatîi, liderul partidului exclus de la alegeri, a părăsit țara. El cere intervenţie externă şi ameninţă cu proteste: "O să aveţi ce arăta"

Un articol de: - 28 Noi 2014, 11:24
Republica Moldova: Renato Usatîi, liderul partidului exclus de la alegeri, a părăsit țara. El cere intervenţie externă şi ameninţă cu proteste: "O să aveţi ce arăta" Foto: curentul.md Externe

Renato Usatîi, liderul partidului de stânga Patria, exclus de Curtea de Apel Chișinău de pe listele electorale, cu doar patru zile înaintea alegerilor legislative, a părăsit țara.

Acesta a publicat pe YouTube o înregistrare în care anunţă că a plecat din Republica Moldova.

„În acest moment ei deja au un grup pregătit. (...) A trebuit să reacţionez rapid pentru că dacă nimeream într-un „beci de-al lor”, toate acţiunile noastre urmau să fie paralizate”.

În primele lui declaraţii după anunţarea deciziei, liderul Patria, Renato Usatîi, a vorbit despre nevoia unei "intervenţii externe" în Moldova şi a dat de înţeles că, la semnalul său, susţinătorii comunişti şi filoruşii pot ieşi în stradă.

"Acum este o şedinţă cu toţi ambasadorii şi ei vor discuta, vor lua o decizie. Avem o mică şansă dacă se va implica cineva din exterior. Pentru mine este o mică ruşine să mă întorc în ţară şi ei să spună că toţi banii pe care i-am cheltuit în afara campaniei electorale, ei să spună că i-am cheltuit în campanie", a spus el.

Întrebat de jurnaliştii moldoveni dacă vor urma mitinguri, Usatîi a răspuns: "Nu vă faceţi griji, o să aveţi ce arăta", transmite Inprofunzime.md.

Cu doar câteva zile înainte de alegerile legislative, situaţia din Republica Moldova riscă să se tensioneze, iar pericolul unui „EuroMaidan pe dos” devine din ce în ce mai mare.

Hotărârea Curții de Apel Chișinău poate fi atacată la Curtea Supremă, care va putea da o decizie definitivă până vineri seara.

Renato Usatîi este acuzat de autorităţi că a primit finanţare ilegală de campanie din afara graniţelor ţării. (Detalii AICI)

Liderul partidului Patria a părăsit Republica Moldova


Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Republica Moldova