Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Republica Moldova va avea un procuror anticorupție român, ales de Uniunea Europeană

Republica Moldova va avea un procuror anticorupție român, ales de Uniunea Europeană

Un articol de: - 10 Sep 2015, 18:02
Republica Moldova va avea un procuror anticorupție român, ales de Uniunea Europeană Foto: deschide.md Externe
Un procuror român cu experiență dobândită în cadrul DNA va activa pe lângă Procuratura Generală şi Centrul Naţional Anticorupţie de la Chişinău.

Anunțul a fost făcut de preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, precizând că procurorul va fi selectat de UE, scrie Mediafax.

"Nu mai este un secret pentru nimeni cât de dezamăgiţi sunt cetăţenii acestei ţări de situaţia din justiţie. În acest sens, vreau să fac un anunţ. Săptămâna viitoare, pe 15 septembrie, în Republica Moldova vine un procuror din România, cu experienţa DNA, care va sta alături de ai noştri, va examina dosare de rezonanţă, le va revizui pe unele. S-a tot vorbit că DNA trebuie să treacă Prutul. Putem spune că o primă rândunică va veni săptămâna viitoare. Noi putem vorbi mult despre demisii la nivel de conducere, dar dacă nu schimbăm sistemul n-avem nicio şansă", a declarat Candu.

Procurorul va analiza dosare de corupţie, iar apoi va veni cu propria expertiză şi cu propuneri de modificări legislative pentru a îmbunătăţi situaţia în domeniul combaterii corupţiei.

Candu este de părere că Centrul Naţional Anticorupţie şi Comisia Naţională de Integritate ar trebui reformate, chiar desfiinţate, pentru a face loc unei DNA ca în România.