Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Restaurantele și cafenelele din Israel, redeschise. Circa 40% din populația țării a fost vaccinată anti-COVID-19. Benajmin Netanyahu: „Revenim la viață”

Restaurantele și cafenelele din Israel, redeschise. Circa 40% din populația țării a fost vaccinată anti-COVID-19. Benajmin Netanyahu: „Revenim la viață”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 08 Mar 2021, 10:10
Restaurantele și cafenelele din Israel, redeschise. Circa 40% din populația țării a fost vaccinată anti-COVID-19. Benajmin Netanyahu: „Revenim la viață” foto: Hepta.ro / DPA Images / Kobi Gideon Externe

Israel a făcut un nou pas spre normalitatea post-pandemică duminică, 7 martie, când și-a redeschis restaurantele, barurile și cafenelele pentru deținătorii de „permise verzi” – persoane vaccinate anti-COVID-19 sau care s-au recuperat după boală. Circa 40% din populația țării a primit deja ambele doze de ser, transmite AFP preluată de The Straits Times.

Restaurantele și cafenelele din Israel, redeschise. Aproximativ 40% din populația țării, vaccinată anti-COVID-19. Ce a declarat Benjamin Netanyahu

 

„Revenim la viață”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, într-un videoclip postat pe Facebook.

Israel, care a demarat campania națională de vaccinare anti-COVID-19 în decembrie 2020, a administrat cele două doze recomandate de ser Pfizer-BioNTech la peste 3,7 milioane din cei circa 9 milioane de locuitori. Aproape 5 milioane au primit măcar o doză.

Țara a lansat programul de permise verzi luna trecută, când a permis grupurilor limitate de oameni care pot face dovada vaccinării depline anti-COVID-19  – sau care s-au recuperat după infecția cu SARS-CoV-2 – să intre în săli de sport, la piscine și în alte spații de agrement.

Începând de duminică, restaurantele din Israel își pot relua activitatea la interior la 75% din capacitate, cu o limită maximă de 100 de persoane și mese așezate la doi metri distanță una de cealaltă.

Deținătorii de permise verzi pot servi băuturi și la bar, dar regulile stipulează că nu se pot așeza pe scaune alăturate dacă nu cumva locuiesc împreună.

În schimb, la terase nu este nevoie de permis verde.

Totodată, un număr mare de elevi – dintre care mulți nu au mai mers fizic la clase de luni de zile – vor reveni la școală în această săptămână. În plus, arenele sportive, lăcașurile de cult și alte spații se redeschid pentru deținătorii de permise verzi, la un anumit procent din capacitate.

De asemenea, în această săptămână, israelienilor blocați în străinătate pe fondul închiderii aeroporturilor li se va permite să revină în țară în număr tot mai mare. Spre exemplu, duminică, au fost permise 1.000 de sosiri.Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Shimon Chasin, un bărbat care lua masa alături de soția sa și niște prieteni la un restaurant din Ierusalim, spune că redeschiderea este la fel de plăcută precum venirea vremii calde.

„Sperăm că aplombul va continua, ne simțim destul de în siguranță și confortabil să ieșim și să sărbătorim primăvara”, spune bărbatul.

Premierul Benjamin Netanyahu, unul dintre protagoniștii alegerilor de peste două săptămâni, a făcut din vaccinare una dintre prioritățile campaniei sale. El a precizat că își dorește ca toate persoanele cu vârste mai mari de 16 ani din țară să primească serul până la finalul lunii, exprimându-și speranța că economia va fi aproape pe deplin redeschisă până pe 27 martie.

 

Citeşte mai multe despre:   Israel,   Benjamin Netanyahu,   pandemie de coronavirus,   vaccin anti-COVID-19