Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Restricții înăsprite în Germania: Statul este de acord cu amenzi de minim 50 euro pentru încălcarea regulilor de purtare a măștilor

Restricții înăsprite în Germania: Statul este de acord cu amenzi de minim 50 euro pentru încălcarea regulilor de purtare a măștilor

Un articol de: Irina Mina - 27 Aug 2020, 13:58
Restricții înăsprite în Germania: Statul este de acord cu amenzi de minim 50 euro pentru încălcarea regulilor de purtare a măștilor Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

În Germania, o amendă la nivel național de cel puțin 50 de euro va fi aplicată persoanelor care nu poartă mască de protecție atunci când este obligatoriu, se arată într-un proiect de acord guvernamental alcătuit de guvern înainte de o întâlnire de joi cu cancelarul Angela Merkel și premierii de stat.

 

Restricții înăsprite în Germania: Amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție

 

Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de noi infecții cu coronavirus, Merkel dorește să consolideze măsurile de stopare a răspândirii Covid-19 în Germania.

Noile reglementări, care urmează să fie aprobate mai târziu în zi, se vor aplica la nivel național și vor include o amendă minimă de 50 de euro pentru persoanele care nu poartă mască atunci când li se va cere, scrie thelocal.de.

Ca parte a măsurilor de combatere a răspândirii virusului, oamenii din Germania trebuie să poarte măști de protecție atunci când călătoresc în transportul public și în anumite zone închise, cum ar fi magazinele.

Cu toate acestea, regiunile s-au diferențiat extrem de mult de modul în care se ocupă de persoanele care respectă regulile infracțiunilor. Unele state au impus verificări și amenzi stricte, în timp ce altele au ales să nu o facă.

Sancțiunile au variat enorm, de la 40 de euro la Hamburg la 250 de euro în Bavaria.

Între timp, provincia vestică din Renania de Nord-Westfalia a decis la începutul lunii august ca cei prinși fără mască pe transportul public să se confrunte cu plata unei amenzi la fața locului de 150 de euro.Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

La începutul verii, serviciul de transport public din Berlin, Berliner Verkehrsbetriebe (BVG), a declarat că personalul lor a descoperit în 30 de săptămâni aproximativ 30.000 de încălcări ale regulilor de mască.

Obligația purtătii măștii (Maskenpflicht) s-a dovedit, de asemenea, controversată, unii oameni spunând că regulile privind purtarea acesteia ar trebui relaxată pentru a încuraja mai multe persoane să meargă la cumpărături pentru a sprijini întreprinderile.

 

Germania elimină testele gratuite pentru toți călătorii

 

Reamintm că Germania vrea să elimine testele obligatorii de coronavirus gratuite pentru călătorii care se vin în stat, a declarat miercuri ministrul său pentru sănătate, motivând constrângerile de capacitate la laboratoare. Testele au fost introduse la începutul acestei luni pentru a opri o creștere a noilor cazuri

Testele au fost criticate de unii profesioniști din domeniul sănătății ca fiind ineficiente, deoarece unii turiști care s-au testat negativ pe aeroporturi au produs rezultate pozitive câteva zile mai târziu. Există, de asemenea, deficiențe de personal și echipament.

Cu toate acestea, va rămâne o regulă care impune călătorilor care se întorc din zonele pe care Germania le consideră roșii auto-carantină timp de 14 zile. Carantina poate fi ridicată la cinci zile de la sosirea cel mai devreme, cu un rezultat negativ al testului.

 

Germania înregistrează primul său deficit public din ultimii opt ani

 

Epidemia de coronavirus lasă în urma sa efecte economice severe. Oficiul german de statistică Destatis anunță, miercuri, că țara  înregistrează primul său deficit public din ultimii opt ani.

Mai exact, deficitul conturilor publice la nivel de land, regiuni, comune şi securitate socială a atins 51,6 miliarde de euro din ianuarie în iunie, ceea ce reprezintă 3,2% din PIB-ul german aferent acestei perioade - şi depăşeşte criteriile europene care stabileasc o limită de 3% din PIB.

 

Citeşte mai multe despre:   Germania,   masca de protectie,   coronavirus