Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Reuters, dezvăluire incredibilă. Pe cine vrea SUA să includă pe lista finanţatorilor terorismului

Reuters, dezvăluire incredibilă. Pe cine vrea SUA să includă pe lista finanţatorilor terorismului

Un articol de: - 15 Feb 2018, 07:56
Externe

Statele Unite vor să adauge încă un nume pe lista ţărilor care nu respectă reglementările împotriva finanţării terorismului.
Este vorba despre Pakistan, potrivit unui oficial de rang înalt al acestei ţări, citat de agenţia Reuters.
Săptămâna viitoare, va avea loc la Paris o reuniune a Financial Action Task Force (FATF, Grupul Operativ pentru Acţiune Financiară), organism care stabileşte standardele internaţionale privind finanţările ilicite. 
Ministrul de finanţe de facto al Pakistanului, Miftah Ismail, a declarat pentru Reuters că în urmă cu câteva săptămâni SUA şi Regatul Unit au introdus o moţiune pentru includerea ţării sale pe lista neagră a FATF, convingând ulterior Franţa şi Germania să o susţină.
Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat de la Washington, Heather Nauert, a declarat că "SUA şi-au exprimat substanţial preocuparea veche privind deficienţele continue ale implementării de către Pakistan a regimului financiar împotriva spălării de bani şi a terorismului". 
"Asta include şi nerespectarea de către Pakistan a angajamentelor în conformitate cu Rezoluţia 1267 a Consiliului de Securitate" al ONU, a adăugat Nauert.
Rezoluţia 1267 cere tuturor statelor să blocheze activele anumitor persoane şi organizaţii. 
Potrivit lui Miftah Ismail, moţiunea americană de la FATF se referă la Hafiz Saeed, un islamist din Pakistan acuzat de India că a planificat atentatele din 2008, din Mumbai, care au omorât 166 de persoane. 
 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   terorism
 
Loading...