Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Revista Nature: Plagiatul este în sângele românilor

Revista Nature: Plagiatul este în sângele românilor

Revista Nature crede că plagiatul este în sângele românilor. Jurnaliştii britanici au comentat încă o dată acuzaţiile de plagiat care planează asupra politicienilor români, după ce au scris că premierul Victor Ponta şi-a copiat teza de doctorat.

Într-un editorial intitulat ”Repetă după mine”, jurnaliştii britanici consideră că furtul intelectual este o practică des întâlnită la români şi că ea are rădăcini adânci pentru că a fost prezentă şi în epoca lui Nicolae Ceauşeşcu. Soţia dictatorului,  Elena Ceausescu, nu a reuşit să promoveze la examenul de Bacalaureat, dar asta nu a fost nicio problemă. Soţul ei şi-a folosit puterea pentru a-i acorda titlul de doctor în chimie, notează jurnaliştii britanici.

Publicaţia aduce apoi în discuţie plagiatul în cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta, despre care scriu că acesta continuă să respingă acest fapt evident, chiar dacă acuzaţiile de plagiat care i se aduc sunt bine întemeiate. Jurnaliştii britanici îşi exprimă îngrijorarea pentru faptul că oamenii de ştiinţă români nu-şi dau seama de gravitatea situaţiei.

"Se înşală. Plagiatul este ilegal, pentru că este vorba despre furt intelectual, dar şi moral, iar asta o ştiu toţi cei care işi bazează cariera şi reputaţia scriind lucruri originale",  a mai notat revista Nature care atrage atenţia că plagiatul din mediul academic permite promovarea ştiinţifică bazată pe fraudă.

În finalul articolului, revista Nature trece în revistă acuzaţiile de plagiat care îl vizează pe premierul Victor Ponta. Nature precizează că, deşi Universitatea Bucureşti ar trebui să propună retragerea titlului de doctor acordat lui  Victor Ponta, ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, cea care ar trebui să avizeze retragrea s-a antepronunţat deja. Poziţia ei a fost clară -"acest caz este închis".


Nature dezbate din nou plagiatul lui Ponta
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   plagiat,   teza de doctorat