Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe VÂRSTA de PENSIONARE, schimbată OFICAL: REVOLTĂ TOTALĂ, oamenii au ieșit în stradă... Proteste MASIVE care pot duce la căderea Guvernului

VÂRSTA de PENSIONARE, schimbată OFICAL: REVOLTĂ TOTALĂ, oamenii au ieșit în stradă... Proteste MASIVE care pot duce la căderea Guvernului

Un articol de: B1.ro - 12 Noi 2018, 07:43
VÂRSTA de PENSIONARE, schimbată OFICAL: REVOLTĂ TOTALĂ, oamenii au ieșit în stradă... Proteste MASIVE care pot duce la căderea Guvernului Externe

Nemulţumire totală faţă de planurile guvernului de a creşte vârsta de pensionare! 
S-a întâmplat în Croaţia, unde recent mii de oameni au ieşit în stradă, în centrul capitalei Zagreb, după ce Executivul a cerut Parlamentului să adopte o lege care să majoreze vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani începând cu 2033.

Guvernul şi-a justificat decizia prin faptul că sistemul de pensii trebuie transformat într-unul sustenabil şi a propus o micşorare de 4% a pensiei pentru fiecare an de pensionare anticipată.
Puterea de la Zagreb a oferit în schimb pensii mai mari pentru cei care continuă să lucreze chiar dacă au dreptul să se pensioneze.

"Există multă nefericire şi amărăciune în noi. Oare această propunere nu este iresponsabilă faţă de lucrătorii şi pensionarii noştri?", a declarat mulţimii adunate în centrul capitalei croate Kresimir Sever, unul dintre liderii uniunilor sindicale care au organizat protestul, potrivit Agerpres.

Protestatari au strigat „Hoţii”, mulţi dintre ei purtând pancarte care acuzau Guvernul că îi sărăceşte pe pensionari şi pe lucrători. 
„De la şcoală la muncă, de la muncă în mormânt”, se putea citi pe unul dintre bannere.

Sindicatele au promis să lanseze o campanie pentru organizarea unui referendum privind propunerea referitoare la vârsta de pensionare dacă autorităţile nu vor renunţa la această măsură.
 

Citeşte mai multe despre:   Croatia,   Zagreb