Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe REVOLTĂ ÎN PENITENCIAR: Trei gardieni şi 29 de deţinuţi, UCIŞI la o închisoare de maximă securitate

REVOLTĂ ÎN PENITENCIAR: Trei gardieni şi 29 de deţinuţi, UCIŞI la o închisoare de maximă securitate

Un articol de: B1.ro - 20 Mai 2019, 11:08
Externe

Deţinuţi care luau parte la o revoltă au ucis trei gardieni într-un penitenciar de maximă securitate din Tadjikistan în care se află închise persoane condamnate pentru extremism religios, inclusiv militanţi ai grupării Stat Islamic (SI), a declarat luni ministrul Justiţiei din această ţară din Asia Centrală, transmite Agerpres.

Cel puţin 32 de persoane, 29 de deţinuţi şi trei gardieni, şi-au pierdut viaţa într-o revoltă la un penitenciar situat la periferia capitalei Duşanbe din Tadjikistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală.

"Revolta a fost organizată de membri ai grupării teroriste Stat Islamic (SI), relevă comunicatul ministerului, citat de agenţia rusă TASS. Evenimentele, care s-au desfăşurat duminică, au început atunci când un grup de deţinuţi a capturat trei angajaţi ai închisorii şi i-a asasinat cu arme albe. 

Potrivit Ministerului de Justiţie, cei care au iniţiat revolta au eliberat apoi opt deţinuţi, tot din SI, care se aflau încarceraţi în camere de izolare, după care au ucis cinci deţinuţi cu scopul de a-i intimida pe ceilalţi închişi în penitenciar. 

Totodată, au incendiat infirmeria, au luat ostatici şi au încercat să fugă. 

"Ca urmare a operaţiunii de răspuns, care a fost efectuată în conformitate cu legea, au fost neutralizaţi 24 de membri ai grupului şi alţi 35 au fost arestaţi. Ostaticii au fost eliberaţi", adaugă comunicatul ministerului. 

Potrivit autorităţilor tadjice, situaţia din închisoare, unde îşi ispăşesc pedeapsa 1.500 de persoane, "este sub control".

Citeşte mai multe despre:   Tadjikistan