Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe REVOLUȚIE în perpetuarea speciei umane: Cercetătorii au creat primul UTER ARTIFICIAL! (VIDEO)

REVOLUȚIE în perpetuarea speciei umane: Cercetătorii au creat primul UTER ARTIFICIAL! (VIDEO)

Un articol de: - 27 Apr 2017, 13:51
REVOLUȚIE în perpetuarea speciei umane: Cercetătorii au creat primul UTER ARTIFICIAL! (VIDEO) Externe

Un uter artificial, conceput pentru a ţine în viaţă bebeluşii născuţi prematur şi aflaţi în stare critică, s-a dovedit eficient în testele pe animale. Această reuşită a medicilor americani ar putea să salveze vieţile multor copii care se nasc înainte de termen, informează IFL Science.

Deocamdată invenția echipei de cercetători de la Spitalul pentru Copii din Philadelphia a funcționat perfect în cazul unor miei plasați în utere artificiale de plastic, imediat după efectuarea operației de cezariană la un termen echivalent cu 23 de săptămâni de sarcină umană.

În cadrul experimentului pe animale, la doar câteva minute după naștere, șase miei au fost închiși etanș în câte o pungă cu fluide, cordonul ombilical fiind conectat către un oxigenator ce imită placenta mamei. Procesul a permis ca inima fetusului să pompeze sânge prin corp, fără necesitatea unei pompe externe. Mediu izolat şi steril, a evitat schimbările de presiune sau lumină timp de 28 de zile, iar fetușii de animale s-au dezvoltat normal, devenind miei cu blăniță. SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

Dezvoltările din medicină, din ultimi ani, au condus la scăderea ratei mortalităţii copiilor născuţi înainte de termen. Copiii născuţi după 23 de săptămâni de sarcină, având şanse între 30 şi 60% de supravieţuire.

,,Aceşti copii au nevoie de un spaţiu în care să se dezolte. Dacă vom reuşi să realizăm un mediu extra-uterin pentru susţinerea dezvoltării organelor timp de câteva săptămâni, am putea îmbunătăţi speranţa de viaţă a copiilor născuţi prematur,'' a declarat Alan Flake, principalul autor al lucrării. 

Cercetătorii au creat primul UTER ARTIFICIAL!