Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ritual barbar într-un stat african: Tinerele ajunse la pubertate trebuie să întrețină relații sexuale cu un bărbat plătit pentru "a se curăța"

Ritual barbar într-un stat african: Tinerele ajunse la pubertate trebuie să întrețină relații sexuale cu un bărbat plătit pentru "a se curăța"

Un articol de: fotbal - 22 Iul 2016, 16:58
Ritual barbar într-un stat african: Tinerele ajunse la pubertate trebuie să întrețină relații sexuale cu un bărbat plătit pentru "a se curăța" Foto: bbc.com Externe

În unele regiuni sudice din Malawi, tradiția spune că atunci când ajung la pubertate, fetele trebuie să întrețină relații sexuale cu un bărbat plătit, cunoscut sub numele de "hienă". Actual este considerat a fi un ritual de "curățare".

Povestea unuia dintre bărbații care au rolul de "hienă" a fost documentată de jurnaliștii de la BBC și a ingrozit lumea scrie Adevarul.

Eric Aniva, cunoscut sub numele de  "hienă", poartă titlul tradițional dat unui om angajat de comunitățile din mai multe părți îndepărtate din sudul Malawi, pentru a oferi ceea ce ei numesc "curățare sexuală". Dacă un om moare soția sa trebuie să se culce cu Aniva, înainte să îl îngroape. În cazul în care o femeie are un avort, este din nou necesară curățarea sexuală.

Cel mai şocant este că fetele, dupa prima lor menstruatie, sunt obligate să facă sex pentru a marca trecerea lor de la copilărie la feminitate. În cazul în care acestea refuză, se crede că boala sau alte nenorociri fatale, s-ar putea abate asupra familiilor lor.

Conform obiceiului, sexul cu „hiena” nu trebuie să se facă în mod protejat. Bătrânii spun că o hienă este o „persoană aleasă” şi nu poate fi infectat cu HIV / SIDA.

Aniva are în jur 40 de ani (nu-şi cunoaşte cu exactitate vârsta) şi are în prezent două soţii, conştiente de munca lui. El pretinde că s-a culcat cu 104 de femei şi fete - deşi, de mult nu le mai ţine socoteala. Bărbatul are cinci copii, de a căror existenţă ştie, dar nu poate preciza câte dintre femeile şi fetele pe care le-a suspus ritualului au rămas gravide.

Toţi cei implicaţi în aceste ritualuri sunt conştienţi de faptul că aceste obiceiuri sunt condamnate de către cei din afara comunităţii, nu doar de către biserică, ci de către ONG-uri şi Guvern, care au lansat o campanie împotriva aşa-numitelor "practici culturale dăunătoare".

 

Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Citeşte mai multe despre:   Fantezii sexuale