Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Nicolae Robu a ajuns în presa internaţională cu lupta sa împotriva cablurilor: "Un primar a lăsat școlile fără internet în timpul examenului” (FOTO)

Nicolae Robu a ajuns în presa internaţională cu lupta sa împotriva cablurilor: "Un primar a lăsat școlile fără internet în timpul examenului” (FOTO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 21 Mar 2019, 19:46
Foto: captură B1TV Externe

Ultima inspravă a primarului din Timişoara, Nicolae Robu, a ajuns şi în presa externă. Euronews a preluat subiectul şi a realizat un material în care arată cum edilul s-a urcat personal într-o nacelă pentru a tăia cablurile de pe stâlpi.

Titrând ”Un primar din România a tăiat cablurile de internet în urma unei dispute cu firmele de telecomunicații”, Euronews povesteşte cum primarul a lăsat școlile fără internet chiar în timpul simulării examenului de bacalaureat prin dorinţa sa de a elimina cablurile pentru a îi obliga pe operatorii de telecomunicaţii să le treacă în subteran.

Nicolae Robu, primarul orașului Timișoara, din vestul țării, a acționat în urma unei dispute cu furnizorii de telecomunicații. El a tăiat cablurile suspendate din centrul orașului, după ce operatorii i-au ignorat în repetate rânduri cererile de a le muta în subteran”, explică autorul articolului.

Primarul Timişoarei a explicat pentru presa externă că legea este cea care îi obligă pe operatorii să mute cablurile de pe stâlpi în subteran.

”Legea locală obligă furnizorii de internet, televiziune și telefoane să-și îngroape cablurile aeriene. Operatorii de telecomunicații au ignorat solicitările repetate ale primăriei de a muta cablurile. Am acționat pentru a proteja domeniul public, dovedind că nimeni nu își face de cap în acest oraș”, a declarat Nicolae Robu, pentru Euronews. 

Opt operatori de cablu au fost afectați de intervenția lui Robu. Imediat după ce primarul a recurs la acest gest, companiile de telecomunicații au sosit la fața locului și au început lucrările de îngropare a acestora pentru a evita alte pagube. 

Articolul Euronews a fost preluat și de unul dintre cei mai mari agregatori de știri la nivel mondial, msn.com, care l-a pus chiar pe prima pagină.

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Robu
 
 
 
Loading...