Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe INEDIT! O rocă deosebit de rară a aterizat în curtea unui german...

INEDIT! O rocă deosebit de rară a aterizat în curtea unui german...

Un articol de: Irina Mina - 20 Feb 2020, 12:42
Externe

O rocă provenită dintr-un meteorit de la începuturile Sistemului Solar a fost descoperită în curtea unui bărbat din Germania.

În toamna anului 2019, sute de oameni din Olanda, Germania, Belgia, Danemarca şi Marea Britanie au precizat că au văzut un meteorit luminând cerul.

Ulterior, Erik Due-Hansen din Flensburg, Germania, a găsit în curtea casei sale o rocă neagră, de doar 24,5 grame, care a fost dusă la Institutul de planetologie al Universităţii Münster, unde a fost analizată.

Astfel, cercetătorii au stabilit că face parte dintr-o clasă rară de meteoriţi, „condrit carbonat”, ce datează de la începuturile Sistemului nostru Solar.

Bucata de meteorit, denumită ”Flensburg”, după localitatea în care a fost găsită conţine substanţe care ar fi putut să existe în Sistemul Solar în urmă cu 4,5 miliarde de ani, aceleaşi conţinute de planetezimalele care ar fi format şi adus apa pe planeta noastră, scrie phys.org.

Acesta conţine sfere de 0,05-1 milimetri bogate în minerale de tip filosilicaţi şi carbonaţi, care au nevoie de apă pentru a se forma.

Citeşte mai multe despre:   Germania