Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rolls Royce va prezenta la Geneva un prototip 100% electric

Rolls Royce va prezenta la Geneva un prototip 100% electric

Constructorul auto de lux Rolls Royce, deţinut de germanii de la BMW va prezenta la Salonul Auto de la Geneva din martie un prototip 100% electric. Modelul va fi inspirat din design-ul celebrului Phantom şi va rămâne doar la stagiul de experiment.

Compania britanica prin vocea preşedintelui său, Torsten Muller-Otvos, susţine că 102EX va fi primul autoturism 100% electric în domeniul auto de lux. Prin această lansare Rolls Royce vrea să vadă cum pot fi folosite conceptele alternative de propulsie în acest segment.

102EX va fi prezentată pentru prima dată pe 1 martie în cadrul Salonului Auto de la Geneva şi va face un tur al celor mai importante ţari din Europa, Orientul Mijlociu, Asia şi America.

Preşedintele Rolls Royce susţine că maşina ar putea fi produsă în serie doar dacă această metodă alternativă de propulsie nu va influenţa “experienţa autentică” specifică conducerii unui Rolls Royce cu combustie internă.

Masinile hibride sau electrice au caştigat adepti odată cu popularizarea ecologismului. Companii precum Ferrari, Audi sau Porsche s-au arătat interesate în trecut de acest segment şi chiar au prezentat vehicule cu propulsie alternativă.

Compania britanică, Rolls Royce înfiinţată în 1904, a vândut peste 2.000 de maşini la nivel mondial şi estimează o creştere importantă pe piaţa din China.

Citeşte mai multe despre:   Geneva