Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Românii din Germania, ”exploatați” în mod regulat de angajatori

Românii din Germania, ”exploatați” în mod regulat de angajatori

Un articol de: B1.ro - 05 Dec 2018, 19:47
Românii din Germania, ”exploatați” în mod regulat de angajatori Externe

Muncitorii străini din Germania sunt ”exploatați” în mod regulat de angajatori, aceștia fiind prost plătiți, angajați fără contracte sau obligați la ore suplimentare, potrivit Institutului german pentru drepturile Omului.

Mai precis, acești muncitori străini, printre care sirienii și irakienii primiți în 2015 dar și români, bulgari sau latino-americani, sunt victimele unei "grave exploatări" a muncii lor, denunță acest institut independent în raportul anual prezentat Parlamentului german.

În unele cazuri. Angajatorii plătesc muncitorii străini cu sume net inferioare salariului minim, în prezent de 8,84 euro brut pe oră.

Totodată, unii dintre muncitori sunt constrânși la ore suplimentare neplătite sau sunt găzduiți în locuințe insalubre, potrivit institutului, care a intervievat zeci de muncitori străini.

Lipsa de cunoștințe lingvistice și juridice, dependența de angajator și accesul dificil la avocați "antrenează o inferioritate structurală a persoanelor vizate în raport cu angajatorul", avertizează institutul, scrie hotnews.ro.

 

Citeşte mai multe despre:   Germania