Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Spania: Români cu DIZABILITĂŢI, obligaţi să cerşească şi să se prostitueze pe străzile din Santiago de Compostela

Spania: Români cu DIZABILITĂŢI, obligaţi să cerşească şi să se prostitueze pe străzile din Santiago de Compostela

Un articol de: B1.ro - 28 Oct 2018, 20:53
Spania: Români cu DIZABILITĂŢI, obligaţi să cerşească şi să se prostitueze pe străzile din Santiago de Compostela Foto: worldbulletin.net Externe

O reţea de traficanţi de fiinţe umane care aducea în Spania români, deseori cu dizabilităţi, pentru a-i forţa să cerşească pe străzile oraşului Santiago de Compostela deghizaţi în mimi sau în statui umane, a fost destructurată de poliţia spaniolă.

Victimele erau alese dintre persoanele ''vulnerabile'' din România, ''de preferinţă cu dizabilităţi fizice sau mentale care le făceau mai rentabile pentru cerşit, pe care ele trebuiau să-l practice odată ce soseau'' în Spania, a anunţat poliţia, într-un comunicat.

În cursul unei operaţiuni a poliţiei în Galicia, trei persoane suspectate de apartenenţă la reţea, inclusiv presupusul şef, au fost arestate şi zece români sechestraţi de către reţea au fost eliberaţi.
Printre persoanele eliberate se aflau şi şase femei, pe care reţeaua le obliga să se prostitueze, informează Agerpres citând AFP.

Victimele erau recrutate din România, traficanţii promiţându-le că vor lucra în sectorul hotelier din Spania
După ce oamenii ajungeau în Spania, erau obligaţi, sub ameninţare, să cerşească în Santiago de Compostela, destinaţie celebră a pelerinajului mondial.

Membrii reţelei se purtau ''îndeosebi de violent când unii se îmbolnăveau şi nu mai puteau să iasă pe stradă la cerşit'', au precizat poliţiştii.

Citeşte mai multe despre:   Spania,   Santiago de Compostela