Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe România, unul dintre principalii beneficiari ai Pactului ecologic european. Câți bani va primi

România, unul dintre principalii beneficiari ai Pactului ecologic european. Câți bani va primi

Un articol de: Redacția B1.ro - 16 Ian 2020, 09:45
Foto: pixabay.com Externe

România se află în topul statelor care vor beneficia de fondurile Mecanismului pentru o tranziţie justă, destinat să ajute Europa să devină neutră din punct de vedere climatic, până în 2050, informează Bloomberg, care citează estimări ale Comisiei Europene.

Principalul beneficiar va fi Polonia, care va primi aproximativ 27 miliarde de euro. Este urmată de Germania, cu investiţii de 13,4 miliarde de euro, România cu 10,1 miliarde de euro şi Cehia cu 7,8 miliarde de euro

Mecanismul asigură un sprijin ţintit, care să ajute la mobilizarea unui cuantum de cel puţin 100 de miliarde de euro în perioada 2021-2027. Acesta va stimula investiţiile publice şi private necesare pentru tranziţia către o economie neutră din punct de vedere climatic, va încuraja achiziţiile publice ecologice și va facilita procedurile de aprobare a ajutoarelor de stat destinate regiunilor vizate de tranziţia justă.

Totodată, va oferi ajutor mai ales regiunilor cele mai afectate, pentru a atenua impactul socio-economic al tranziţiei. Mecanismul va crea investiţiile necesare pentru a ajuta lucrătorii şi comunităţile care se bazează pe lanţul valoric al combustibililor fosili. 

Citeşte mai multe despre:   Uniunea Europeana,   Romania,   Polonia
 
Loading...