Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Preşedintele Parlamentului European, despre integrarea în Schengen: "România a îndeplinit de mai mulţi ani toate criteriile tehnice de aderare"

Preşedintele Parlamentului European, despre integrarea în Schengen: "România a îndeplinit de mai mulţi ani toate criteriile tehnice de aderare"

Un articol de: B1.ro - 20 Noi 2018, 15:21
Preşedintele Parlamentului European, despre integrarea în Schengen: "România a îndeplinit de mai mulţi ani toate criteriile tehnice de aderare" Foto: gov.ro Externe

Preşedintele Parlamentului European, Antonia Tajani, se arată drept un susţinător al aderării României la spaţiul Schengen. Într-un editorial pentru cotidianul „Adevărul“, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, lansează un apel statelor membre care blochează procesul de aderare a României la spaţiul Schengen să renunţe la această împotrivire. 

Tajani susţine că România a îndeplinit toate condiţiile necesare aderării la Schengen şi cere statelor memebre să accepte acest lucru deoarece ar fi fi în interesul tuturor părţilor.

"Principiul solidarităţii prevalează şi în cazul susţinerii aderării României la Schengen. România a îndeplinit de mai mulţi ani toate criteriile tehnice de aderare.    

Parlamentul European a fost şi va fi întotdeauna susţinătorul României în acest proces.    

Lansez acum un apel statelor membre care blochează procesul de aderare a României la spaţiul Schengen, să renunţe la această împotrivire.    

Beneficiile admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen sunt în avantajul tuturor, inclusiv al statelor deja parte a Spaţiului Schengen", a scris Tajani pentru Adevărul.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, se afla în România unde urmează să aibă mai multe întâlniri oficiale.