Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe România, printre țările în care ar putea exista servere X-Keyscore, aparținând NSA

România, printre țările în care ar putea exista servere X-Keyscore, aparținând NSA

România se numrără printre țările care ”ar putea fi locuri simbolice sau ar putea indica existența unor servere X-Keyscore aparținând NSA la ambasade ale SUA”, potrivit unei liste făcută de Cryptome.org.

Potrivit site-ului, care nu precizează vreo sursă, deși unele locuri în care se află servere sunt cunoscute ca "stații de spionaj NSA-Echeleon în cadrul Five-Eyes - Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă-, multe dintre locurile serverelor sunt marcate în capitalele acestor state sau în apropiere de capitale".

Printre surprize se numără punctul de la Moscova și un altul, situat în partea centrală din sudul Chinei, apreciind că ar fi un ”server clandestin”.
De asemenea, site-ul remarcă că stația NSA din Hawaii, unde a lucrat Edward Snowden, nu apare pe hartă.

Pe planiglob sunt marcate aproximativ 85 de puncte în care s-ar afla "aproximativ 150 de situri", 25 de puncte aflându-se pe coastele Antarcticii.

Puncte rosii apar, de asemenea, in 51 de tari. Cea mai densa concentrare este in Europa, Orientul Mijlociu, Asia de Sud si America Centrala, observa site-ul, care subliniaza ca "niciunul nu apare in zone ca Norvegia, Suedia, Islanda, Canada, in cea mai parte din America de Sud, Pacific si insulele din Atlantic.

Un server NSA, și pe teritoriul României
Embed:

Citeşte mai multe despre:   NSA,   SUA,   Romania
 
 
 
Loading...