Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe România s-a clasat pe primul loc în UE la Olimpiada de Matematică și pe locul 10 în lume

România s-a clasat pe primul loc în UE la Olimpiada de Matematică și pe locul 10 în lume

Suntem pe primul loc în Europa la matematică. Echipa României s-a clasat pe primul loc la Olimpiada de matematică din acest an. Doi dintre olimpicii noştri au luat medalia de aur. Şi la Olimpiada Internaţională de Biologie am obţinut trei medalii de bronz.

Olimpiada s-a desfășurat la Mar del Plata în Argentina. Lotul olimpic care a reprezentat România a fost condus de profesorul Radu Gologan și este autor a peste 40 de articole de cercetare, peste 30 didactice, cărți de specialitate și de matematică elementară.

„În clasamentul neoficial realizat în fiecare an la Olimpiada Internaționala de Matematică, în care sunt luate în calcul punctele obținute de participanți - pe țări, România este anul acesta pe locul 10 din 100 de țari și prima țară din Europa. La olimpiada internațională sunt două zile de concurs, a câte 3 probleme scurte, fără sub-puncte, apoi urmează așa-zisa mediere în care liderul echipei României și liderii tuturor țărilor se prezintă în fața juriului și încearcă să negocieze oarecum ce punctaj ia fiecare concurent pe fiecare problemă”, a declarat profesorul Radu Gologan pentru HotNews.

Cei care au dus faima României peste hotare sunt Omer Cerrahoglu, Radu Bumbacea, Octav Drăgoi, Ioana Tamaş, Ştefan Ivanovici şi Ștefan Spătaru. Astfel, elevii români au venit acasă cu doua medalii de aur, 3 de argint și una de bronz. Primii doi olimpiciu au adus medalia de aur.

Omer Cerrahoglu Este elev în clasa a XI-a la Colegiul National Gheorghe Șincai din Baia Mare. La 14 ani a caștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică din Bremen 2009. Are un palmares impresionant de medalii de aur și argint la competițiile naționale și internașionale de matematică si fizică. Omer  este pasionat de științe și filosofie. El a venit acasă cu medalia de aur.

Un alt medaliat cu aur este și bucureșteanul, Radu Bumbacea. A absolvit anul acesta Colegiul Naţional Tudor Vianu din Bucureşti. A câstigat în acest an medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică din Amsterdam şi din Kazakhstan anul 2011. Radu este pasionat de literatură şi ştiinţe şi va studia la Cambridge.

Şi la Olimpiada Internaţională de Biologie am obţinut trei medalii de bronz. Acestea au fost obţinute de Roxana Gabriela Sandu, Victor Şerban şi Cristian Alexandru Bolunduţ. O altă elevă, Laura Alexandra Antonaru, a intrat în posesia unui certificat de merit. La olimpiada de biologie au participat 236 de concurenţi din 60 de ţări. 

 

Citeşte mai multe despre:   Europa