Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe România se implică alături de alte state UE în salvarea imigranților din Marea Mediterană

România se implică alături de alte state UE în salvarea imigranților din Marea Mediterană

Un articol de: -
Externe
Mai multe țări membre ale Uniunii Europene, printre care și România, se vor implica în operaţiunea Triton care are ca scop salvarea imigranţilor din Marea Mediterană, a anunțat Agenţia europeană pentru supravegherea frontierelor (Frontex), potrivit de AFP.

"În conformitate cu mandatul Frontex, principalul obiectiv al operaţiunii Triton va fi controlul frontierelor maritime, dar salvarea vieţilor va fi prioritatea operaţiunii", a declarat Gil Arias Fernandez, directorul Agenţiei.

La misiunea care va fi lansată în noiembrie și se află sub coordonarea Italiei vor participa în total şase nave de patrulare, două avioane şi un elicopter. Printre statele care vor contribui cu nave şi aparate de zbor la operațiunea Triton se numără Franţa, Spania, Finlanda, Portugalia, Islanda, Olanda, Lituania şi Malta.

Implicarea României în această misiune va fi legată de centrele de primire a imigranților. Cetățenii români vor lucra în aceste centre, aflate în Italia, împreună cu persoane din alte 11 țări UE. Misiunea Triton va avea un buget de 2,9 milioane de euro pe lună.
 
 
 
Loading...