Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe România și Irlanda, în vizorul Comisiei Europene pentru că nu a comunicat măsurile de transpunere a normelor de combatere a fraudelor privind bugetul UE

România și Irlanda, în vizorul Comisiei Europene pentru că nu a comunicat măsurile de transpunere a normelor de combatere a fraudelor privind bugetul UE

Un articol de: George Lupu - 03 Dec 2020, 14:44
România și Irlanda, în vizorul Comisiei Europene pentru că nu a comunicat măsurile de transpunere a normelor de combatere a fraudelor privind bugetul UE Foto: pixabay Externe

Neîndeplinirea obligaţiei României și Irlandei de a comunica transpunerea normelor UE în legislaţia naţională privind combaterea fraudelor care vizează interesele financiare ale Uniunii prin intermediul dreptului penal - Directiva UE 2017/1371, a intrat în vizorul UE.

Comisia Europeană a trimis joi avize motivate celor două state care trebuiau să informeze Executivul european până în luna iulie a anului trecut cu privire la măsurile luate pentru punerea în aplicare a directivei.

În prezent, statele au la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor expuse de CE. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la acest caz.

„Aceste norme cresc nivelul de protecţie a bugetului UE prin armonizarea definiţiilor, a sancţiunilor şi a perioadelor de limitare ale infracţiunilor care afectează interesele financiare ale Uniunii. De asemenea, directiva pune bazele competenţei materiale a Parchetului European (EPPO), care va investiga, va urmări penal şi va obţine sancţionarea acestor infracţiuni. Comisia a deschis procedurile de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor trimiţând câte o scrisoare de punere în întârziere Irlandei şi României în septembrie 2019”, arată comunicatul de presă al Comisiei Europene.

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor, Comisia Europeană urmăreşte acţionarea în justiţie a statelor membre care nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce le revin în temeiul legislaţiei UE, mai transmite sursa citată.

Aceste decizii, care vizează diverse sectoare şi domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislaţiei UE, în beneficiul cetăţenilor şi al întreprinderilor.

Citeşte mai multe despre:   UE,   buget,   Comsiia Europeana