Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Românii din Madrid, alungați de spanioli: Plecați la voi în țară, polonezi scârboși (VIDEO)

Românii din Madrid, alungați de spanioli: Plecați la voi în țară, polonezi scârboși (VIDEO)

Un articol de: Catinca Giosanu - 22 Mai 2020, 13:11
Românii din Madrid, alungați de spanioli: Plecați la voi în țară, polonezi scârboși (VIDEO) Externe

 

Un grup de românii aflați la muncă în Madrid au fost atacați de vecinii care îi vor plecați din Spania

Atacurile localnicilor au început să crească în intensitate în ultima perioadă de timp.

În general, românii nu sunt văzuţi cu ochi buni de localnici, însă de data aceasta, se pare că au avut ghinionul să fie confundaţi cu alte naţionalităţi care sunt, cel puțin, la fel de detestate.

Muncitorii se aflau într-un apartament din capitala Spaniei în momentul în care au fost atacaţi de vecini, relatează Madrid Diario. Întrucât românii executau o lucrare de renovare în spațiul cu pricina, au lăsat ușile și ferestrele deschise pentru a facilita munca de urcare și coborâre a materialului folosit. Localnicii au pricina profitat de faptul că uşa locuinței era deschisă şi au intrat peste muncitori, decişi să le aplice o corecţie. Mai mulţi  bărbaţi şi femei de origine spaniolă înarmaţi cu tigăi şi cratiţe, au dat buzna peste oamenii care se aflau în timpul serviciului. 

 

 

Muncitorii au respectat toate măsurile de protecție

 


Adrian este unul dintre lucrători și a povestit prin ce calvar trece. Bărbatul susține că respectă toate măsurile de securitate sanitară, lucru confirmat și de autoritățile locale.

„Ei fac asta de când am început să lucrăm”, a explicat el, adăugând că: „au chemat poliţia în fiecare zi şi în fiecare zi ofiţerii le spun că putem lucra”, a povestit Adrian, unul dintre românii atacaţi, conform sursei citate.

Printre altele, el a adăugat şi că nu este pentru prima oară când sunt atacaţi de vecinii xenofobi. Adrian susține că respectă toate măsurile de securitate sanitară, lucru confirmat și de autoritățile locale.

În acest sens circulă acum o înregistrare pe rețelele de socializare. Videoclipul care are a devenit viral are cinci minute a fost înregistrat de unul dintre muncitori și postat de o femeie. Din imagini reiese că ibericii vor cu orice preț ca românii să plece din Spania.

Românii plecați la muncă, alungați de spanioli

Pe înregistrare se poate vedea cum doi dintre atacatori lovesc tigăi și cratițe în timp ce le adresează jigniri muncitorilor români. Totodată, atacatorii le reproșează românilor că nu poartă mască de protecție și că nu este permis să își desfășoare activitatea încălcând regulile de protecție socială impuse de autorități în vederea combaterii răspândirii noului virus. 

Cu ceva timp în urmă, aceiaşi localnici au sărit pe români, i-au imobilizat şi le-au smuls măştile de gură. Chiar lui Adrian i s-a întâmplat asta, imediat după ce a coborât din apartament. Bărbatul a povestit că în momentul în care a vrut să se reîntoarcă la muncă, a fost atacat de vecinii care nu i-au mai permis să urce şi i-au dat jos masca de protecție.

 


Poliția spaniolă le-a dat dreptate românilor

 

În urma atacaturilor la care au fost supuși, muncitorii au chemat în repetate rânduri autoritățile spaniole pentru a lămuri situația. Poliţiştii spanioli le-au explicat oamenilor că românii nu încalcă nicio regulă şi că nu există motive pentru a fi expulzaţi, însă chiar şi aşa ura localnicilor nu s-a potolit.

Conform reglementărilor, în faza 0 este permisă „efectuarea lucrărilor în clădirile existente în care (datorită tipului de intervenție, circumstanțelor sectorizării clădirii sau delimitării spațiilor și căilor de circulație) nu se produc interferențe între persoane care nu au legătură cu activitatea lucrării cu executarea lucrării, nici cu mișcarea lucrătorilor sau cu transferul de materiale. Efectuarea lucrărilor în spații, case sau alte zone delimitate ale clădirii care nu este locuită este permisă.

Potrivit legislației în vigoare, durata lucrărilor și cu condiția îndeplinirii următoarelor condiții:

- Accesul și ieșirea acestor spații, case sau zone trebuie să aibă loc exclusiv la începutul și la sfârșitul zilei de lucru;

- Mișcarea lucrătorilor și a materialelor prin zonele comune nesectoriale trebuie să fie limitată și trebuie luate toate măsurile corespunzătoare pentru a evita contactul cu locuitorii proprietății în orice moment pe parcursul zilei de lucru;

- Muncitorii trebuie să adopte măsuri de prevenire și igienă împotriva COVID-19, indicate de autoritățile sanitare.

Citeşte mai multe despre:   Spania