Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Roscosmos şi NASA negociază un schimb de locuri la bordul capsulelor spaţiale lansate spre Stația Spațială Internațională

Roscosmos şi NASA negociază un schimb de locuri la bordul capsulelor spaţiale lansate spre Stația Spațială Internațională

Un articol de: Catinca Giosanu - 02 Iun 2020, 15:38
Roscosmos şi NASA negociază un schimb de locuri la bordul capsulelor spaţiale lansate spre Stația Spațială Internațională Externe

Agenţiile spaţiale ale Rusiei şi Statelor Unite, Roscosmos și NASA au demarat negocieri în vederea unui schimb de locuri la bordul capsulelor lor spaţiale, pentru ca echipajele de astronauţi ruşi şi americani să poată zbura alternativ spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) folosind vehicule construite de ambele ţări, informează  EFE.

”În acest moment, Roscosmos şi NASA poartă convorbiri pentru un schimb de locuri pentru lansările spaţiale spre ISS (...), astfel încât cosmonauţii ruşi să poată zbura cu navele americane, iar astronauţii americani la bordul capsulelor noastre”, a anunțat reprezentantul agenţiei ruse, Anatoli Krásnikov, cu ocazia sărbătoririi a 65 de ani de la înfiinţarea cosmodromului de la Baikonur, construit în stepa kazahă.

 

 Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

”ISS trebuie să știe cum să opereze pe ambele nave spațiale”

 

 

Delegatul Roscosmos în Kazahstan, Anatoli Krasnikov, i-a felicitat pe americani pentru lansarea și cuplarea cu succes a companiei private SpaceX Crew Dragon către ISS cu doi membri ai echipajului la bord.

”Felicitări sincere, a fost un mare succes pentru ei, iar acest lucru este fabulos”, a subliniat el.

Oficialul rus a avertizat că, odată cu ”apariția unui nou mijloc de transport spațial”, este nevoie ca persoanele care zboară către ISS să știe cum să opereze pe ambele nave, potrivit unui comunicat difuzat de publicația Sputnik.

”Interesul atât al americanilor, cât și al rușilor este evident”, a adăugat acesta.

Din 2011, navele spațiale ruse Soyuz au fost singurele nave spațiale care au transportat astronauții către ISS.

 


Prima lansare cu echipaj uman de pe teritoriul american, la bordul unei rachete americane

 


Krasnikov a vorbit despre la andocarea cu succes la ISS reuşită weekendul trecut de capsula Crew Dragon, dezvoltată de compania privată americană SpaceX, având la bord doi astronauţi de la agenția spațială NASA.

”Îi felicit din toată inima. Este fabulos”, a precizat oficialul rus.


Această misiune a reprezentat prima lansare cu echipaj uman de pe teritoriul american, la bordul unei rachete americane şi a unei capsule americane, de după anul 2011, când NASA a suspendat programul navetelor spaţiale. În același timp, operaționea a marcat și debutul comercializării zborurilor spaţiale pe orbita terestră.

Potrivit lui Anatoli Krasnikov, Roscosmos este ”cu adevărat fericită” de succesul colegilor săi americani.

”Cosmodromul de la Baikonur şi infrastructura construită pentru acesta va continua să fie utilizată pentru zborurile spaţiale”, a adăugat el.

„Şi partea americană este interesată să utilizeze capacităţile sistemului nostru de transport spaţial”, a mai spus Anatoli Krasnikov.

 

 

Roscosmos a acordat agenției NASA două locuri pe navele spațiale Soyuz MS în 2020 și 2021

 

 

Corporația spațială rusă Roscosmos a luat decizia de a acorda agenției NASA două locuri pe navele spațiale Soyuz MS în 2020 și 2021, a declarat directorul general al corporației, Dmitri Rogozin.

„Am luat o decizie, în principiu, să dăm NASA locuri pe navele noastre pentru a zbura către Stația Spațială Internațională. Până în prezent, au solicitat două locuri pentru sfârșitul anului 2020 și primăvara anului 2021”, a menționat Rogozin.

În toamna acestui an, un astronaut de origine americană va zbura la bordul capsulei ruse Soyuz spre laboratorul orbital.

 

Citeşte mai multe despre:   NASA