Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ruine misterioase în Siria: Formațiunile ar putea avea peste 10.000 de ani vechime, mai mult decât monumentul Stonehenge

Ruine misterioase în Siria: Formațiunile ar putea avea peste 10.000 de ani vechime, mai mult decât monumentul Stonehenge

O construcție misterioasă din Siria, descrisă ca ”un peisaj al morților” ar putea avea 10.000 de ani vechime, cu mult mai mult decât Marea Piramidă din Giza sau monumentul Stonehenge din Anglia, relatează Daily Mail.

Cercetătorii nu pot explora ruinele, descoperite în 2009, din cauza conflictelor sângeroase din regiune. Ciudatele formațiuni din piatră au fost descoperite de arheologul Robert Mason din cadrul Muzeului Royal Ontario, care a dat peste cercuri și morminte din pietre într-o zonă din deșert aproape lipsită de viață, la 80 de kilometri nord de Damasc.Mason a spus că este nevoie de o explorare minuțioasă pentru a înțelege misterioasele structuri din piatră, dar nu știe dacă cercetătorii vor mai putea ajunge prea curând în regiune din cauza luptelor. El crede că formațiunile din piatră ar putea data chiar din Neolitic, sau de la începuturile Epocii Bronzului, adică între 6.000 și 10.000 de ani.

Pietrele sunt aranjate astfel încât să se remarce în peisajul din deșert și sunt considerate extrem de ciudate deoarece nu există semne că ar fi locuit cineva acolo.

”Pare mai degrabă un peisaj al morților și nu pentru cei în viață. E ceva ce trebuie explorat mai bine și nu știu dacă se va întâmpla acest lucru”, a spus Mason, referindu-se la problemele din zonă, care împiedică echipele de cercetători să afle mai multe despre ruinele de lângă Damasc.Formațiunile au fost descoperite în apropierea mănăstirii Deir Mar Musa, care a fost ocupată până în secolul XIX și conține spectaculoase fresce creștine. Mason crede că mănăstirea a fost un punct de observație pentru romani și a fost distrusă în urma unui cutremur.