Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia a acuzat ONU de subiectivitate privind atacul cu arme chimice din Siria

Rusia a acuzat ONU de subiectivitate privind atacul cu arme chimice din Siria

Rusia a acuzat, miercuri, inspectorii ONU care au anchetat atacul chimic din Siria de subiectivitate.

Potrivit AFP, Rusia ar fi primit din partea regimului sirian elemente care sprijină ipoteza unei provocări din partea rebelilor.

"Suntem dezamăgiţi (...) de abordarea Secretariatului ONU şi a inspectorilor ONU care s-au aflat în Siria şi care şi-au pregătit raportul în mod selectiv şi incomplet, fără să ţină cont de elementele pe care noi le-am semnalat în repetate rânduri", a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov.

"Fără să avem un tablou complet a ceea ce se întâmplă aici, concluziile la care au ajuns inspectorii ONU nu pot fi considerate decât concluzii politizate, subiective şi unilaterale", a precizat el.

Totodată, diplomatul rus a afirmat că inspectorii au redactat raportul privind atacul din 21 august din apropiere de Damasc "fără să cerceteze elemente privind alte trei cazuri, cum a cerut partea siriană şi cum a cerut Moscova”.

"Elementele (doveditoare) corespunzătoare au fost transmise părţii ruse", a subliniat el.

"Ni s-a spus că acestea stau mărturie faptului că rebelii sunt implicaţi în atacul chimic", a adăugat Riabkov.

"Rusia a început să analizeze aceste informaţii complementare. Noi nu putem pentru moment să tragem concluzii, dar (...) suntem înclinaţi să luăm în considerare cu cea mai mare seriozitate elementele părţii siriene privind implicare rebelilor în atacul din 21 august", a mai spus ministrul rus.

"Experţii ruşi se angajează să analizeze (aceste elemente). Noi considerăm că acest lucru va permite susţinerea mărturiilor şi dovezilor privind implicarea rebelilor în recursul la arma chimică", a arătat Riabkov.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Siria