Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia a fost condamnată la CEDO pentru expulzarea a trei refugiați sirieni care ceruseră azil politic

Rusia a fost condamnată la CEDO pentru expulzarea a trei refugiați sirieni care ceruseră azil politic

Un articol de: - 15 Oct 2015, 18:44
Rusia a fost condamnată la CEDO pentru expulzarea a trei refugiați sirieni care ceruseră azil politic Foto: ziarulunirea.ro Externe

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Rusia pentru decizia de expluzarea a trei refugiați sirieni care au cerut azil politic, informează DPA.

Guvernul rus trebuie să le plătească celor trei bărbați despăgubire individuală de 9.000 de euro, plus o despăgubire comună de 8.600 de euro.

CEDO consideră că repatrierea acestora în Siria ar fi o încălcare a convențiilor internaționale privind drepturile omului, precizând că expulzarea celor trei bărbați, în vârstă de 21, 27 și 28 de ani, le-ar fi pus viața în pericol.

Totodată, instanța  a criticat Executivul de la Moscova pentru că, fiind ținuți trei în condiții de detenție într-un centru de primire a refugiaților, cei trei nu au putut să participe la procedurile pentru obținerea statutului de azilant.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   condamnare,   CEDO