Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia: Alegerile din ”republicile” autoproclamate Doneţk şi Lugansk pot contribui la stabilizarea situaţiei din Ucraina

Rusia: Alegerile din ”republicile” autoproclamate Doneţk şi Lugansk pot contribui la stabilizarea situaţiei din Ucraina

Un articol de: B1 TV - 24 Oct 2014, 12:38
Rusia: Alegerile din ”republicile” autoproclamate Doneţk şi Lugansk pot contribui la stabilizarea situaţiei din Ucraina Foto: express.co.uk Externe
Rusia nu renunţă la ideea alegerilor în "republicile" autoproclamate Doneţk şi Lugansk. Moscova este de părere că alegerile ar putea contribui la stabilizarea situaţiei în Ucraina. Statele Unite îi îndeamnă pe ucraineni, inclusiv pe cei din estul ţării şi Crimeea, să voteze la alegerile legislative, însă i-a avertizat pe rebelii proruşi cu privire la organizarea în paralel a unor alegeri la Doneţk şi Lugansk.

Deşi Kremlinul insistă că nu există militari ruşi activi în Ucraina, şase ofiţeri ruşi, care luau cina în singurul restaurant rămas deschis la Lugansk, au invitat doi jurnalişti occidentali să se aşeze la masa lor şi le-au povestit că misiunea lor este să "antreneze populaţia locală".

Şeful administraţiei de la Kremlin, Serghei Ivanov, susţine că este foarte important ca Doneţk-ul şi Lugansk-ul să aibă lideri aleşi de populaţia locală. "Ştiam de la bun început că aceste alegeri vor fi interpretate în mod diferit de comunitatea internaţională. După părerea mea, aceste alegeri sunt necesare, deoarece, datorită acestora, situaţia din estul Ucrainei se va stabiliza", a spus Serghei Ivanov.

Rebelii proruşi din estul Ucrainei au anunţat că alegerile "prezidenţiale şi legislative" vor avea loc la 2 noiembrie în republicile populare autoproclamate Doneţk şi Lugansk.

Între timp, militarii ruşi şi-au confirmat prezenţa în Ucraina, deşi Kremlinul continuă să nege că a trimis trupe. Şase ofiţeri ruşi, care luau cina în singurul restaurant rămas deschis la Lugansk, au invitat doi jurnalişti occidentali să se aşeze la masa lor şi le-au povestit că misiunea lor este să "antreneze populaţia locală".