Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia anunță arestarea ”maniacului de pe Volga”, criminal în serie căutat de peste 8 ani

Rusia anunță arestarea ”maniacului de pe Volga”, criminal în serie căutat de peste 8 ani

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Dec 2020, 19:17
Rusia anunță arestarea ”maniacului de pe Volga”, criminal în serie căutat de peste 8 ani Foto: Pixabay Externe

Autoritățile rusești au arestat un bărbat din Tatarstan, bănuit că, în anii 2011 și 2012, ar fi tâlhărit și ucis 26 de femei în vârstă. Suspectul se numește Radik Tagirov și are 38 de ani. Potrivit anchetatorilor, el are antecedente penale, informează Euronews.

 

Rus de 38 de ani, arestat pentru că ar fi comis 26 de crime, în anii 2011 și 2012

 

Așa-numitul „maniac de pe Volga” ar fi tâlhărit și omorât 26 de femei din districtele federale Central, Volga și Ural, în perioada 2011 - 2012.

Se pare că suspectul avea ca țintă doar bătrânele. El intra în casele lor, pretinzând că e electrician, instalator sau asistent social. Cazurile de crimă rămăseseră nerezolvate în toți acești ani.

Marți, însă, Comitetul de Investigații din Rusia a anunțat că are un suspect: Radik Tagirov, în vârstă de 38 de ani. Potrivit anchetatorilor, el „își mărturisește” crimele.

 

Cum și-au dat seama anchetatorii ruși că toate crimele au fost comise de o singură persoană

 

Radik Tagirov a fost identificat în baza probelor ADN, a urmelor de pantofi și a altor indicii de la locul faptelor. Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

„Un bărbat bănuit de comiterea unor crime deosebit de grave, de acum câțiva ani, a fost arestat în Tatarstan. 

Pornind de la rezultatele cercetărilor criminalistice și de la analizele făcute pe diverse urme și obiecte  ridicate de la locul crimelor, s-a stabilit că toate actele au fost comise de o singură persoană. Urmele de pantofi, același genotip, precum și modul similar de operare au indicat faptul că este vorba despre o singură persoană”, a transmis Comitetul de Investigații din Rusia.

Instituția a mai precizat că Radik Tagirov mai are la activ o condamnare, primită în 2009 pentru furt. Acesta va fi trimis în fața instanței, cu o propunere de măsură preventivă.