Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia anunţă că își va întări prezența militară la granița de vest

Rusia anunţă că își va întări prezența militară la granița de vest

Un articol de: - 30 Iun 2016, 13:34
Rusia anunţă că își va întări prezența militară la granița de vest Foto: primanews.org Externe

Ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia își va consolida apărarea la granița de vest prin implementarea a "2.000 de unități care să aibă în dotare echipamente noi și moderne". Acțiunea întreprinsă de Federația Rusă este un răspuns la consolidarea de  trupe a NATO în Europa de Est.

Șoigu a declarat oficialilor apărării de la Moscova, în data de 29 iunie, că "situația militară și politică la frontierele vestice ale Rusiei rămâne instabilă."

El a mai precizat că Statele Unite și alți membri ai NATO continuă "să își sporească potențialul lor militar, mai ales în țările vecine Rusiei", notează rferl.orgA GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

În discursul său, Șoigu a mai remarcat că NATO are în plan aducerea de noi batalioane în Estonia, Letonia, Lituania și Polonia. Membrii estici ai NATO au cerut prezență militară mai sporită în regiune, după ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea în primăvara anului 2014.

Kremlinul a condamnat atât sporirea efectivelor militare cât și construirea unui unui scut antirachetă în Europa de Est, acestea fiind în viziunea oficialilor de la Moscova, amenințări directe la adresa securității naționale a Rusiei.

Ministrul Șoigua a mai adăugat că Viktor Kravciuk, comandantul flotei baltice și Serghei Popov,șeful flotei de personal, au fost concediați pentru "lipsă de responsabilitate " și "denaturare a starii reale a lucrurilor."

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   NATO,   crimeea,   Polonia