Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia anunță lansarea producţiei celui de-al doilea vaccin al său împotriva COVID-19

Rusia anunță lansarea producţiei celui de-al doilea vaccin al său împotriva COVID-19

Un articol de: George Lupu - 27 Oct 2020, 16:36
Rusia anunță lansarea producţiei celui de-al doilea vaccin al său împotriva COVID-19 Foto: Pixabay.com Externe

Rusia anunță lansarea producţiei celui de-al doilea vaccin al său împotriva COVID-19, EpiVacCorona. Vaccinul este dezvoltat de  centrul de cercetări Vektor, a anunțat Anna Popova, responsabilă în cadrul Agenţiei sanitare ruse (Rospotrebnadzor), citată de EFE.

 

Detalii despre al doilea vaccin împotriva COVID-19 lansat de Rusia


Este vorba de al doilea vaccin care intră în fază de producţie, după Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleya.
 Cel de-al treilea vaccin rusesc, care este dezvoltat de Institutul Chumakov şi care a intrat în faza de teste în data de 19 octombrie va începe să fie produs imediat ce va fi înregistrat.

Odată cu lansarea producţiei vaccinului EpiVacCorona poate fi demarată şi cea de-a treia etapă de testare a vaccinului dezvoltat de Vektor.

A doua etapă de testare s-a încheiat la începutul lunii septembrie, fapt ce a permis înregistrarea noului vaccin la 14 octombrie.

Guvernul rus a informat, la jumătatea lunii octombrie, că 40.000 de voluntari vor participa la testele clinice ale acestui vaccin, dintre care 150 de persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

Anna Popova a informat totodată că Institutul de cercetări ştiinţifice în domeniul vaccinurilor şi serurilor din Sankt Petersburg dezvoltă un al patrulea vaccin.

Cu 1.547.774 de cazuri, Rusia este a patra ţară în ceea ce priveşte numărul de contagieri cu noul coronavirus, după SUA, India şi Brazilia.

 

Controverse privind vaccinurile rusești

 

Un grup de 15 cercetători a trimis în urmă cu lună o scrisoare formală prestigioasei reviste The Lancet în care semnalează o serie de întrebări cu privire la acurateţea datelor puse la dispoziţie despre vaccinul împotriva COVID-19 produs de Rusia.

Cercetătorii avertizează că au identificat anumite date care se repetă printre datele obţinute în Fazele I/II de testare, ce au trecut prin obişnuitul examen de validare “peer-review” al comunităţii ştiinţifice şi care par a fi “extrem de improbabile”, mai mulţi participanţi la teste înregistrând niveluri de anticorpi identice.

Vladimir Putin a subliniat că vaccinurile ruseşti împotriva coronavirusului trebuie să satisfacă mai întâi de toate nevoile pieţei interne şi să ajungă la cât mai multe farmacii posibil.

„Din câte ştiu, în curs de apariţie este un al treilea vaccin al Centrului Ciumakov al Academiei de Ştiinţe din Rusia”, a indicat Putin, referindu-se la un preparat care va intra în cea de-a doua fază a testelor în 19 octombrie.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Guvernul rus a anunţat că 40.000 de voluntari vor participa la testele clinice ale celui de-al doilea vaccin rusesc, între care 150 de persoane de 'peste 60 de ani'.

 

Citeşte mai multe despre:   vaccin,   COVID-19,   Rusia,   Vladimir Putin