Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie şi SUA acuză Rusia de sprijinire a unui atac cibernetic masiv

Marea Britanie şi SUA acuză Rusia de sprijinire a unui atac cibernetic masiv

Un articol de: - 17 Apr 2018, 10:56
Marea Britanie şi SUA acuză Rusia de sprijinire a unui atac cibernetic masiv Externe

Rusia se află în centrul unui nou scandal, după ce a fost acuzată de către SUA și Regatul Unit că ar fi sprijinit un grup de hackeri într-un atac cibernetic asupra infrastructurii unor agenţii şi guverne din întreaga lume.    

SUA şi Regatul Unit au emis o alertă comună privind atacurile, care ar fi avut ca obiectiv infectarea routerelor, în scopul de a "a pune potenţial bazele pentru viitoare operaţiuni ofensive".
Autorităţile americane susţin că, timp de mai multe luni, hackerii au reuşit să acceseze sistemele unei largi sfere de organizaţii, de la furnizori de servicii de internet până la companii ce oferă servicii esenţiale pentru o ţară, precum energia, transportul sau sănătatea.

În raportul care însoţeşte alerta, SUA nu specifică ţările care au fost afectate, însă precizează că în 2015 au fost primite primele informaţii despre aceste atacuri, scrie Agerpres.

Reacţia Rusiei nu s-a lăsat aşteptată. "Considerăm aceste acuzații și speculații drept exemple frapante ale unei politici imprudente, nefondate și imprudente împotriva Rusiei. Suntem dezamăgiţi de faptul că asemenea acuzaţii au fost făcute publice, fără a fi prezentate dovezi și fără încercarea Regatului Unit de a clarifica situația mai întâi cu partea rusă", a transmis Ambasada Rusiei din Londra.

Autorităţile americane au mai acuzat public Rusia, la începutul acestui an, că a lansat în iunie 2017 atacul cibernetic global NotPetya, considerat "cel mai distructiv şi costisitor din istorie" şi care a cauzat pagube de miliarde de dolari în Europa, Asia şi America.
 

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Marea Britanie,   SUA