Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia bate cu pumnul în masă: Situţia din Libia “a scăpat de sub control”

Rusia bate cu pumnul în masă: Situţia din Libia “a scăpat de sub control”

Preşedintele Federaţiei Ruse, Dimitri Medvedev, a declarat marţi că situaţia din Libia a scăpat de sub control şi că liderul cu mână de fier Muammar Gadaffi trebuie să demisoneze, potrivit middle east online.

Într-un interviu pentru televiziunea Chineză, al cărui transcript a fost publicat de Kremlin, Medvedev a declarat că nimeni nu pare în măsură să controleze situaţia, nici Gaddafi, nici rebelii sau NATO.

„Deja a scăpat de sub control, nimeni nu o stăpâneşte (n.r. situaţia din Libia)”, a spus el. “E în plin picaj, şi asta e foarte trist”.

Reamintind poziţia Rusiei, Medvedev a criticat campania militară a NATO, afirmând că planul de a impune interzicerea de folosirii spaţiului aerian al Libiei a devenit o folosire a forţei.

„În orice caz rezultatele, pe cât înţeleg, au fost atinse, fiecare are altă părere. Europenii spun un lucru, americanii altul, o zi vom participa, altă zi nu vom participa”, a subliniat preşedintele rus.

La ordinul preşedintelui Rusia s-a abţinut la votul Consiliului de Securitate al ONU privitor la rezoluţia care a autorizat intervenţia militară în Libia, dar nici nu a făcut uz de dreptul său de veto.

Rusia a susţinut în ultima perioadă debarcarea de la putere a liderului libian Muammar Gaddafi şi Medvedev a părut să confirme această poziţie.

“Toţi politicienii, de acolo, ar trebui să ia măsuri responsabile de dragul poporului Libian,”. “Cineva trebuie să ia o decizie serioasă, de credinţă, să plece, să ofere o şansă de dezvoltare ţării sale”, a completat Medvedev.

Citeşte mai multe despre:   Dmitri Medvedev,   Rusia,   Libia,   Muammar Gaddafi,   ONU,   Kremlin