Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Conflictul dintre RUSIA și UCRAINA ia noi proporții! Ministru ucrainean: Rusia blochează porturile ucrainene din Marea Azov

Conflictul dintre RUSIA și UCRAINA ia noi proporții! Ministru ucrainean: Rusia blochează porturile ucrainene din Marea Azov

Un articol de: B1.ro - 29 Noi 2018, 10:56
Conflictul dintre RUSIA și UCRAINA ia noi proporții! Ministru ucrainean: Rusia blochează porturile ucrainene din Marea Azov Externe

Berdiansk și Mariupol, două porturi ucrainene de la Marea Azov, sunt efectiv blocate de Rusia, în timp ce navele au interdicția să plece și să intre, potrivit anunțului făcut de Volodîmir Omelian, ministrul ucrainean al Infrastructurii, într-o postare pe Facebook, relatează Reuters citat de Agerpres.

„Obiectivul este clar - prin instituirea unei blocade asupra porturilor ucrainene de la Marea Azov, Rusia speră să scoată Ucraina afară din teritoriul nostru - teritoriu care este al nostru în virtutea tuturor legilor internaționale relevante”, a afirmat demnitarul de la Kiev.

În total, susține acesta, un număr de 35 de nave au fost împiedicate să efectueze operațiuni normale și numai vasele care se deplasează spre porturile rusești de la Marea Azov sunt lăsate să intre.

Mai mult decât atât, Volodîmir Omelian a declarat că 18 nave așteaptă intrarea în Marea Azov, patru dintre ele fiind la Berdiansk și 14 la Mariupol. De asemenea, există o linie de nouă nave gata să părăsească Marea Azov și opt alte vase care așteaptă în porturi să plece.

Cerealele și oțelul domină transporturile în porturile de la Marea Azov.

Tensiunea dintre Rusia și Ucraina a atins cote enorme, după ce Forțele militare ruse au sechestrat trei nave ale marinei ucrainene împreună cu echipajele lor duminică în apropierea Peninsulei Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014, pentru ceea ce a spus că a fost o intrare a lor ilegală în apele ruseşti - o acuzaţie respinsă puternic de Ucraina.

Sechestrarea acestor nave a condus la instaurarea Legii marțiale parțiale în Ucraina, pentru 10 regiuni, care împart frontiera cu Beralus și Federația Rusă, pentru o perioadă de 30 de zile, cu mențiunea că decretul extraordinar este valabil doar în cazul unei intervenții rusești pe teritoriul ucrainean.

Citeşte mai multe despre:   berdiansk,   Mariupol,   Ucraina,   Rusia