Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia: Cine este asistenta medicală care tratează pacienții infectați cu Covid-19 în bikini şi sutien (FOTO)

Rusia: Cine este asistenta medicală care tratează pacienții infectați cu Covid-19 în bikini şi sutien (FOTO)

Un articol de: Andreea Bodolea - 22 Mai 2020, 17:23
Rusia: Cine este asistenta medicală care tratează pacienții infectați cu Covid-19 în bikini şi sutien (FOTO) Externe

O fotografie cu o asistentă medicală de origine rusă care trata pacienții infectați cu covid-19 în costum de protecţie transparent, îmbrăcat deasupra lenjeriei intime, a făcut înconjurul lumii. Presa din Rusia a reușit să o identifice pe femeie, scrie rcb.ru. Este vorba despre Nadejda Jukova, o tânără de 23 de ani, care spune că a recurs la gest din cauză că îi este foarte cald în costum de protecţie. Internauții și pacienții au încurajat-o pe tânăra asistentă, dar nu de aceeaşi părere a fost şi Ministerul regional al Sănătăţii, care a atenţionat că autorităţile nu tolerează asemenea atitudine.


 

 

Cine este asistenta care tratează pacienții în lenjerie intimă și de ce a recurs la acest gest

 

Asistenta medicală este o tânără care are nici mai mult, nici mai puțin de 23 de ani și care și-a finalizat studiile în medicină la Universitatea din regiunea Reazan din Federația Rusă. Numele ei este Nadejda Jukova și nu este căsătorită. Tânăra a fost încurajată atât de internauți cât și de guvernatorul regiunii Tula, Alexei Diumin, care a luat legătura cu ea pentru a-i aduce mulțumirile lui dar și a tuturor medicilor pentru eforturile pe care le-a depus și i-a acordat acesteia tot sprijinul său.

Fotografia a fost făcută chiar de unul dintre pacienţi, care susţine că asistenta a recurs la agest gest din cauză că îi este foarte cald în costum de protecţie. La rândul ei, asistenta medicală a spus că nu şi-a dat seama că totul este atât de transparent, încât i se va vedea lenjeria intimă.

„Este o angajată bună, profesionistă. Oferă asistenţă medicală la un nivel destul de înalt”, a declarat Ana Savişeva, medicul şef al spitalului de boli infecţioase unde activează tânăra devenită vedetă în presa internaţională. 

Asistenta medicală care tratează pacienții infectați cu Covid-19 în bikini şi sutien

 

 

 

Fostul campion mondial de box Nikolai Valuev o susține asistenta care tratează pacienții cu Vocid-19 în bikini

 

 

Nikolai Valuev, fost campion mondial de box, actual deputat în Duma de Stat a Federației Ruse spune că este de partea asistentei, fiind de părere că „a trezit la pacienţi dorinţa de a trăi”.

Ministerul regional al Sănătății este însă de altă părere. Acesteia i s-a atras atenția că nu se tolerează un astfel de comportament și în cele din urmă aceasta s-a ales cu un avertisment.

 

 

Un nou record al numărului de decese înregistrat în Rusia din cauza Covid-19

 

 

Vineri au murit în Rusia 150 de persoane infectate cu noul coronavirus. Potrivit statisticilor oficiale, în Rusia au murit în total 3.249 de pacienți de la debutul pandemiei. Moscova este considerată centrul pandemiei în Rusia.

Situaţia pare totuşi să se stabilizeze, noile infectări coborând de mai multe zile sub pragul de 9.000 de cazuri.

În total, numărul persoanelor considerate vindecate a urcat la 99.825, în timp ce numărul celor care au constactat virusul chinez a ajuns la 223.374.

Rusia este a patra cea mai afectată țară a lumii de Covid-19.

 

 

Rusia va ieși totuși din izolare

 

 

În funcție de numărul de cazuri raportate în diferite regiuni ale țării, ieșirea din starea de urgență va fi una progresivă.

„Ţara noastră este mare, situaţiile epidemiologice diferă, nu putem funcţiona cu acelaşi model peste tot”, a punctat președintele Vladimir Putin.

Moscova va rămâne în izolare cel puțin până în data de 31 mai.

„Experienţa altor părţi ale lumii a arătat că suprasolicitarea sistemelor de sănătate a fost cauza principală a unei mortalităţi crescute. Noi suntem pregătiţi de-acum”, a declarat Putin, în contextul în care majoritatea experților iau în calcul posibilitatea apariției unui nou val de coronavirus, în sezonul rece.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Rusia