Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia consideră inacceptabilă trimiterea unei misiuni ONU în Siria

Rusia consideră inacceptabilă trimiterea unei misiuni ONU în Siria

Oficialități din Rusia au declarat, sâmbătă, că adoptarea de către Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a unei rezoluţii pentru trimiterea de urgenţă a unei misiuni de anchetă în Siria este "inacceptabilă" , informează AFP. Vineri, Rusia a votat la Geneva împotriva acestei rezoluţii, motivând că "este inacceptabil să se folosească mecanismele ONU pentru promovarea respectului faţă de drepturile omului în lume pentru îndeplinirea unor obiective de conjunctură şi pentru amestecul în treburile interne ale unor ţări suverane".

"Pe fondul situaţiei tensionate din regiune, accentul pe evenimentele din Siria demonstrează politica standardelor duble, subiectivitatea şi un demers selectiv al iniţiatorilor reuniunii" de la Geneva, potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe.

Reunit vineri la Geneva, consiliul ONU pentru Drepturile Omului a cerut trimiterea de urgenţă a unei misiuni în Siria, pentru anchetarea încălcării drepturilor omului.

Peste este 500 de persoane au fost ucise în toată ţară de la începutul manifestaţiilor de protest, potrivit unor surse apropiate opoziţiei.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Siria,   ONU,   protest,   manifestatii