Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia vrea să înăsprească maniera în care cercetătorii săi pot lua contact cu exteriorul. Motivul? Frica de spionajul străin

Rusia vrea să înăsprească maniera în care cercetătorii săi pot lua contact cu exteriorul. Motivul? Frica de spionajul străin

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Aug 2019, 16:03
Sursă foto: IMDB Externe

Kremlinul a anunțat, miercuri, că oamenii de știință din Rusia sunt spravegheați „24 de ore din 24” de către spioni străini, pe fondul furiei stârnite în domeniul rusesc de cercetare, ca urmare a noilor restricții cu caracter „sovietic”, care le-au fost impuse pentru contactele cu exteriorul, potrivit AFP preluată de hotnews.ro.

SOȚIA LUI MIHAI CONSTANTINESCU, ÎN LACRIMI, DE DURERE! DIN PĂCATE, A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

Ministerul Educației și Cercetării din Rusia recomandă o înăsprire a controlului reuniunilor la care participă cetățeni străini și o limitare a prezenței acestora în instituții, precum și a folosirii aparaturii electronice. 

WOW, E SEXY MAMA! ȘI-A FĂCUT DE RÂS BĂIATUL! INCREDIBIL CUM A FOST FILMATĂ! TOȚI BĂRBAȚII POFTESC LA EA! (GALERIE FOTO)

Ba mai mult, orice întâlnire în afara programului de lucru a unui cercetător rus cu un coleg din altă țară va avea nevoie de o autorizare prealabilă a conducerii instituției.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! BIATA, RONA HARTNER! AU DESCHIS TESTAMENTUL! DIN PĂCATE E ADEVĂRAT! AU FOST ULTIMELE IMAGINI

În acest context, cercetătorii ruși au denunțat măsuri „absurde și nerealiste" care vor spori „izolarea" Rusiei și le vor afecta munca. Aceștia se tem de o revenire la epoca sovietică, când oamenii de știință nu puteau avea discuții cu confrații străini decât dacă erau însoțiți de o terță persoană.

Alexei Holhov, directorul adjunct al Academiei de Științe, a apreciat miercuri că aceste recomandări sunt contrare obiectivului ficat de autorități de a atrage mai mulți studenți străini în universitățile rusești și de a facilita angajarea lor în Rusia.

Dmitri Peskov, purtăroul de cuvânt al Kremlinului, a precizată că este nevoie de „vigilență" deoarece „serviciile străine de informații sunt în stare de alertă".

„Spionajul științific și industrial există. El funcționează 24 de ore din 24, șapte zile din lapte și el vizează oamenii noștri de știință, în special tinerii", a declarat acesta, recunoscând însă că anumite recomandări din decret pot „părea excesive".

Citeşte mai multe despre:   Rusia
 
 
 
Loading...