Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia: Poliţia l-a reţinut pe fratele lui Aleksei Navalnîi, după o serie de percheziţii la Moscova

Rusia: Poliţia l-a reţinut pe fratele lui Aleksei Navalnîi, după o serie de percheziţii la Moscova

Un articol de: Irina Mina - 27 Ian 2021, 23:34
Rusia: Poliţia l-a reţinut pe fratele lui Aleksei Navalnîi, după o serie de percheziţii la Moscova foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA Externe

Autoritățile din Rusia l-au reţinut miercuri pe fratele lui Aleksei Navalnîi, după ce a efectuat percheziţii la apartamentul din Moscova al disidentului.

În cursul zilei de miercuri, poliţia a efectuat raiduri la birourile organizaţiei lui Navalnîi, Fondul de luptă împotriva corupţiei, şi la alte câteva proprietăţi legate de acesta, scrie Reuters.

Căutările vin după ce zeci de mii de susținători ai lui Navalny au ieșit sâmbătă pe stradă pentru a cere Kremlinului să-l elibereze din închisoare, unde îndeplinește o perioadă de 30 de zile pentru presupuse încălcări ale condiționării pe care le neagă.

Poliția a spus că protestele au fost ilegale și au reținut aproape 4.000 de persoane. Peste o duzină de dosare penale au fost deschise. Aliații lui Navalny intenționează să organizeze un alt miting duminica aceasta.

Ivan Zhdanov, directorul Fundației Anticorupție Navalny, a declarat că poliția pare să efectueze perchezițiile ca parte a unei investigații privind apelurile făcute pentru a organiza un protest care a încălcat restricțiile impuse asupra pandemiei COVID-19.

Zhdanov a scris pe Twitter că apartamentul lui Navalny din nordul Moscovei a fost percheziționat.

„O mulțime de„ grei ”în măști. Au început să spargă ușa ”, a spus Zhdanov, adăugând că fratele lui Navalny, Oleg, se afla în interiorul proprietății.

Rusia: Poliţia l-a reţinut pe fratele lui Aleksei Navalnîi, după o serie de percheziţii la Moscova

Într-o altă locație, Zhdanov a postat un videoclip care o arăta pe Yulia Navalnaya, soția criticului de la Kremlin, spunând poliției să aștepte sosirea avocatului ei, în timp ce loveau puternic la ușă.

Rusia: Poliţia l-a reţinut pe fratele lui Aleksei Navalnîi, după o serie de percheziţii la Moscova

Poliția a percheziționat și birourile Fundației Anticorupție Navalny, a spus el. Fotografiile de pe rețelele sociale au arătat în jur de 20 de bărbați mascați care așteaptă să intre.

Navalny nu s-a întors încă acasă de când a fost otrăvit vara trecută, deoarece a fost arestat imediat la întoarcerea în Rusia din Germania, unde își revenise.

Aleksei Navalny se teme de o nouă tentativă de asasinare

 

Alexey Navaly transmite un mesaj important de dincolo de gratii. Oponentul regimului rus a postat recent pe pagina lui de Instagram un videoclip în care afirmă cu nu are de gând să se sinucidă, în caz că i se va înscena moartea.

"Prin urmare, pentru orice eventualitate, declar: Nu intenționez să mă spânzur de barele ferestrelor și, nici să-mi tai venele sau gâtul. Merg foarte atent pe scări. Mi se măsoară tensiunea arterială în fiecare zi - sunt sănătos ca un astronaut și un atac de cord brusc este exclus. Nu beau și nu mănânc în exces. Starea mea psiho-emoțională este complet stabilă. Știu sigur că există mulți oameni buni în afara închisorii mele care îmi vor sări în ajutor", a spus disidentul.

Alexei Navalny se află încarcerat la Matrosskaya Tishina, una dintre cele mai dure închisori din Rusia. Destinată VIP-urilor, nu e o pușcărie clasică austeră, din contră, vine cu niște condiții inexistente în alte locuri de detenție (toaletă personală, frigider și televizor), însă cu un preț pe măsură: izolare totală și supraveghere continuă. Navalny a fost arestat pe aeroportul din Moscova la revenirea de la Berlin.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Aleksei Navalnii