Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia rămâne fermă pe poziție. Mesajul lui Vladimir Putin, despre tensiunile din Transnistria

Rusia rămâne fermă pe poziție. Mesajul lui Vladimir Putin, despre tensiunile din Transnistria

Un articol de: Andrei Vlad - 18 Mai 2021, 16:58
Rusia rămâne fermă pe poziție. Mesajul lui Vladimir Putin, despre tensiunile din Transnistria foto: Facebook @ for.vladimir.putin Externe

Problematica Transnistriei rămâne în continuare delicată și de mare interes pentru Republica Moldova, Federația Rusă, SUA și România. Vladimir Putin, președintele de la Moscova, a vorbit astăzi, în cadrul ceremoniei de înmânare a scrisorilor de acreditare a mai multor ambasadori la Moldova, despre situația geopolitică ce implică teritoriul cu puternici influențe ruse. 

„Vom promova în continuare identificarea unei soluții juste pentru problema transnistreană. Pledăm pentru găsirea unui consens privind un statut special, fiabil și garantat al Transnistriei, respectând în același timp suveranitatea și asigurând integritatea teritorială a R. Moldova”, a declarat liderul de la Kremlin, citat de TASS.

 

Vladimir Putin vorbește despre „prietenie și cooperare" în relația cu Republica Moldova

 

Putin nu a declarat nimic despre trupele ruse, care se află ilegal în regiunea transnistreană, care încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, dar a ținut să precizeze că relația Rusiei și a Moldovei se bazează pe prietenie și valori spirituale comune. 

„Anul acesta vom marca cea de-a douăzecea aniversare a tratatului bilateral fundamental de prietenie și cooperare", a declarat Putin.

Dereck Hogan, ambasadorul SUA la Chișinău, a declarat că rezolvarea conflictului din Transnistria reprezintă un aspect deosebit de important pentru Republica Moldova. În opinia americanilor, regiunea ocupată militar de ruși trebuie să fie sub controlul administrativ al Guvernului de la Chișinău. 

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Transnistria,   Republica Moldova