Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia reacționează după noile sancțiuni americane: Nu vom lăsa acest atac fără un răspuns dur

Rusia reacționează după noile sancțiuni americane: Nu vom lăsa acest atac fără un răspuns dur

Un articol de: B1.ro - 07 Apr 2018, 10:49
Rusia reacționează după noile sancțiuni americane: Nu vom lăsa acest atac fără un răspuns dur Externe

Statele Unite au sancționat 24 de ruși, inclusiv oligarhi și oficiali guvernamentali, și 14 grupuri pentru că au participat la "atacurile" Rusiei împotriva "democrațiilor occidentale". Rusia, în replică, promite ”un răspuns dur”. 

”Nu vom lăsa atacul actual sau orice nou atac antirus fără un răspuns dur”, a transmis Ministerul rus de Externe, într-un comunicat citat de AFP.

Mai mult, diplomația rusă i-a acuzat pe decidenții de la Washington de furt: ”Pentru că nu a obţinut niciun rezultat cu cele 50 de serii de sancţiuni precedente, Washingtonul continuă să sperie cu refuzul vizelor SUA, ameninţă afacerile ruseşti cu blocarea activelor şi bunurilor, dar uită că rechiziţionarea proprietăţii private şi a banilor altora se numeşte furt”.

Moscova a mai acuzat Statele Unite că ”utilizează metode administrative pentru a elimina concurenţi pe pieţele străine” și că intră în categoria țărilor ”inamice ale economiei de piaţă şi concurenţei libere şi cinstite”.

”Nicio presiune nu va face să devieze Rusia de la drumul pe care şi l-a ales. Ea nu va face decât să demonstreze incapacitatea Statelor Unite de a-şi atinge ţelurile şi să consolideze societatea rusă”, a mai afirmat diplomaţia rusă.

Ministerul condus de Serghei Lavrov a sfătuit Washingtonul să renunțe la iluzia că poate discuta cu Moscova folosind limbajul sancțiunilor. 

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   SUA