Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia: Al doilea test cu racheta SATAN 2, despre care Moscova spune că nu poate fi detectată de niciun scut antirachetă (FOTO, VIDEO)

Rusia: Al doilea test cu racheta SATAN 2, despre care Moscova spune că nu poate fi detectată de niciun scut antirachetă (FOTO, VIDEO)

Un articol de: - 30 Mar 2018, 18:44
Rusia: Al doilea test cu racheta SATAN 2, despre care Moscova spune că nu poate fi detectată de niciun scut antirachetă (FOTO, VIDEO) Externe

Rusia pare să bage frica în ţările lumii, după ce a efectuat un al doilea test reuşit cu cea mai nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Sarmat (cunoscută neoficial şi sub numele de SATAN2). 

Testul cu această rachetă intercontinentală grea a avut loc pe cosmodromul Pleseţk din nordul Rusiei, armata declarând că experimentul a confirmat caracteristicile sale în stadiul de prelansare şi în prima etapă a zborului, relatează Agerpres. Prima lansare a acestei rachete a avut loc la sfârşitul lunii decembrie anul trecut.

Racheta Sarmat urmează să înlocuiască în viitorul apropiat ICBM R-36M2 'Voevoda' (SS-18 Satan, conform codificării NATO), care se apropie de sfârşitul duratei sale de exploatare.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat la 1 martie că Rusia a început să testeze racheta Sarmat care are practic 'o rază de acţiune fără limită' şi poate străpunge orice scut antirachetă.

Moscova susţine că noua rachetă Sarmat nu poate fi detectată de niciun sistem de apărare existent. Conform specialiştilor, cu o rază de acţiune de 11.000 de km, Sarmat poate transporta până la 10 ogive nucleare capabile să şteargă de pe faţa pământului o metropolă întreagă. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Sarmat,   Satan II,   Rusia,   Vladimir Putin,   Moscova,   Plesetk