Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rusia și China stârnesc tot mai multe îngrijorări în rândul oficialilor germani: „Rusia şi-a crescut activităţile de spionaj la un nivel nemaivăzut de la Războiul Rece” / „Acțiunile lor sunt tot mai dure şi cinice”

Rusia și China stârnesc tot mai multe îngrijorări în rândul oficialilor germani: „Rusia şi-a crescut activităţile de spionaj la un nivel nemaivăzut de la Războiul Rece” / „Acțiunile lor sunt tot mai dure şi cinice”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 07 Iun 2021, 17:10
Rusia și China stârnesc tot mai multe îngrijorări în rândul oficialilor germani: „Rusia şi-a crescut activităţile de spionaj la un nivel nemaivăzut de la Războiul Rece” / „Acțiunile lor sunt tot mai dure şi cinice” Foto: Hepta - DPA Images / Wolfgang Kumm Externe

Thomas Haldenwang, şeful Biroului german pentru Protecţia Constituţiei, susține că Rusia şi-a intensificat activităţile de spionaj în Germania la un nivel comparabil celui din timpul Războiului Rece. La rândul său, Bruno Kahl, şeful serviciilor federale de informaţii din Germania, a ținut să se refere și la China care, de asemenea, recurge la „acţiuni tot mai dure şi cinice”.

 

Oficiali germani, despre activitățile de destabilizare întreprinse de Rusia și China

 

„Percepţia noastră e că Rusia şi-a crescut activităţile considerabil. Până acum n-am cunoscut decât nivelul atins în perioada Războiului Rece”, a declarat Thomas Haldenwang, pentru Die Welt. 

Haldenwang a punctat că Rusia are „un interes complex în cercetarea aproape tuturor domeniilor politice. Metodele lor sunt tot mai dure, modalitatea de punere în practică e tot mai brutală”.

Bruno Kahl, şeful serviciilor federale de informaţii din Germania, a declarat că Rusia și China se folosesc de „toate metodele posibile pentru asigurarea unor avantaje proprii şi stârnirea dezbinării între statele vestice”.

„Gândiţi-vă la dominanţa altor puteri care vor să-şi impună voinţa asupra noastră. (...) Ele purced la acţiuni tot mai dure şi cinice şi îşi urmăresc interesele la vedere fără a le mai disimula prea mult”, a spus Kahl, pentru Die Welt.
 

Citeşte mai multe despre:   spionaj Rusia,   China,   Germania,   actiuni de destabilizare,   thomas haldenwang,   Bruno Kahl